Η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στο Βεάκειο

Ραντεβού με την Παράδοση και τη Μουσική, δίνει ο Όμιλος UNESCONoμού Πειραιώς και Νήσων, για έκτη συνεχή χρονιά στoΚατράκειο Θέατρο, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στις 7.00μ.μ., υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαια- Ρέντη. 6000 χορευτές από 220 και πλέον Παραδοσιακοί Σύλλογοι, από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, θα κατακλύσουν το θέατρο και θα του δώσουν, επί ένα διήμερο, ζωή και ρυθμό, με παραδοσιακούς ήχους και χορούς.

Κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης έως τα μικρασιατικά παράλια και τον Πόντο εκπροσωπείται επάξια από χορευτικές ομάδες, οι οποίες με μεράκι, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να σεργιανίσουν τους χιλιάδες θεατές στα μονοπάτια της Ελληνικής Παράδοσης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα τοπικής ενδυμασίας. Αφού καθώς οι χοροί θα εναλλάσσονται, η κάθε ομάδα χορευτών, θα φορά και την ενδυμασία του τόπου της και θα αναδεικνύει με τον τρόπο αυτό την κουλτούρα της. Έτσι, θα υπάρξει μια πανδαισία ήχου και εικόνας,, που θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

«Το 6ο Οδοιπορικό με ύφος παραδοσιακό και ταυτότητα ελληνική δίνει το στίγμα του όντας ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς της πατρίδας μας.. Με γνώμονα την διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας στοχεύει στο να φέρει κοντά σε ένα παραδοσιακό αντάμωμα χορευτές από όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσει ένα διήμερο ντυμένο με ήχους από τις ιδιαίτερες πατρίδες μας, πλαισιωμένο από φορεσιές που αναδεικνύουν την ομορφιά του χθες και ζωντανές ψυχές που με το παρόν τους σηματοδοτούν την συνέχιση της παράδοσης μας.» δήλωσαν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Οδοιπορικού κος Ιωάννης Μαρωνίτης και η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων κα Ξανθένια Μαντά

Το λαούτο, το σαντούρι, το βιολί και η λύρα του Πόντου σε συνδυασμό με τους χορευτές από την Ρούμελη, την Πελοπόννησο, τα νησιά, την Κρήτη, την Φλώρινα, τον Πόντο και την Ανατολική Ρωμυλία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Δωδεκάνησα (Κάλυμνος) την Θράκη, την Εύβοια, την Θεσπρωτία, τα Μέγαρα και την Κωνσταντινούπολη, προσφέρουν ένα ανυπέρβλητο υπερθέαμα στους πολυάριθμους θεατές, που συρρέουν, για να παρακολουθήσουν το Οδοιπορικό, κάθε χρόνο.

Πρωταγωνιστής της μεγαλειώδους αυτής γιορτής, είναι ο ανώνυμος χορευτής, που φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά του και χορεύοντας κυκλωτικούς χορούς, στέλνει ένα θετικό όσο και ηχηρό μήνυμα, ότι η Ελληνική Παράδοση και συνάμα ο Πολιτισμός, ζουν στη ψυχή κάθε Έλληνα.

Το 1ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση αποτέλεσε την πρώτη μας απόπειρα για ένα παραδοσιακό αντάμωμα και μας έκανε περήφανους με την συμμετοχή 80 συγκροτημάτων. Το 2ο και το 3ο μας βρήκε πιο οργανωμένους και άνοιξε την πόρτα σε πολλούς ακόμα φίλους που αγαπούν την παράδοση και ενισχύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τα 150 συγκροτήματα και πλέον, με τους χιλιάδες χορευτές που συμμετείχαν έκαναν το 4ο και το 5ο Οδοιπορικό πρότυπο εθελοντικής προσπάθειας. Με αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό μας και χάρη στην δική σας τιμητική παρουσία και στήριξη, καταφέραμε να διεισδύσουμε σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας μας. Πορευόμαστε στο 6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση ευχόμενοι πως θα γίνουμε καλύτεροι, έχοντας όλους εσάς κοντά μας στον κύκλο της παράδοσης που δεν κλείνει ποτέ παρά αλλάζει μορφή και θεριεύει.

Tέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του 6ου Οδοιπορικού στην Ελληνική Παράδοση θα τιμηθούν από τον Όμιλο UNESCO Πειραιά τα καταστήματα Μetropolis .

 

Διοργάνωση: JOSTAHR

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΣ 105,2, ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ, ΔΗΜΟΤΗΣ,

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, CITYPRESS, Μetropolis, Η ΝΙΚΗ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

ΦΩΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. (Στη μέση) ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WGUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης με συγκροτήματα, που συμμετείχαν στο οδοιπορικό.

Βρίσκονται: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.