Αύγουστος στο Παλιό Λιτρίβι

Για τον φετινό Αύγουστο, ο Πολυχώρος «Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι», θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Καρυστινού, «Σπουδές εν κενώ». Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, με σπουδές στην Τέχνη και τον Κινηματογράφο, ο καλλιτέχνης συμμετέχει σε εκθέσεις από το 1978.
Ο ίδιος αναφέρει για την τελευταία του δουλειά: «Το κενό με όλες τις σχετικές ερμηνείες του αποτελεί το θέμα ζωγραφικής μου αναζήτησης σε αυτή την έκθεση. Συνήθως οι ζωγράφοι παρουσιάζουν έργα με κοινό ζωγραφικό ύφος, αυτό που τους χαρακτηρίζει, αυτό που τους καθιέρωσε ή ακόμα και αυτό που τους επιβάλλει η αγορά της τέχνης, προκειμένου να παραμείνουν αναγνωρίσιμοι. Στο σύνολο των έργων που παρουσιάζονται, αν και θα το ήθελα, δεν κατάφερα να πειθαρχήσω σε αυτή τη συνθήκη, γιατί η ίδια η δουλειά μου με οδηγούσε σε διαφορετική μορφική επεξεργασία του θέματος του «κενού».
Η άλλη έκπληξη που μας ετοιμάζουν είναι η συναυλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μαραμή, ο οποίος, στις 16 Αυγούστου εμφανιστεί στο Κτήριο Συγγρού, στον Πόρο, στα πλαίσια μιας σειράς συναυλιών που πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι. Ο καλλιτέχνης, μετά τη συνεπή αλλά και ανατρεπτική παρουσία του στα μουσικά δρώμενα, τολμά τον συνδιασμό των μουσικών έργων Erotokritos in Blues & Shakespeare in Love και εμπνέεται πρωτοποριακά.
Ένα ρεσιτάλ τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών, με κεντρικό πυρήνα τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου στην ανατρεπτική, σύγχρονη μελοποίησή του με πρωτότυπη μουσική ύφους τζαζ και μπλουζ. Στο ίδιο μουσικά ύφος, ερωτικά τραγούδια του Σαίξπηρ μέσα από τα έργα του «Όπως σας Αρέσει», «Τρικυμία» και «Σονέτα», θα αποτελούν τον κύκλο Ερωτευμένος Σαίξπηρ, με μελοποιημένους στίχους. Μαζί του οι Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Βουτσικάκης, που ο καθένας τους διαγράφει τη δική του ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της μουσικής.
Ο συνθέτης παίρνοντας στοιχεία από την τζαζ και την μπλουζ μουσική, ανασυνθέτει και ξαναζωντανεύει ένα από τα αριστουργήματα του 17ου αιώνα, τον «Ερωτόκριτο» καθώς φέτος, συμπληρώνονται τα 400 χρόνια από το θάνατό του Βιτσέντζου Κορνάρου. Στις 25 Αυγούστου θα εμφανιστεί στα «Κουντουριώτεια» στο Μουσείο Ύδρας.

Βρίσκονται: ΠΟΡΟΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.