2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμιονίδας: Θεσμός υψηλών αξιώσεων

f1_15plat

Με την σημαντική επιτυχία του, το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμιονίδας από φέτος καθιερώνεται πλέον ως μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση. 

Της Σίλας Αλεξίου

Οκτώ γυναικείοι μονόλογοι, ερμηνευμένοι από ισάριθμες διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, προσήλκυσαν τοθεατρόφιλο κοινό της Ερμιονίδας και της ευρύτερης περιοχής, καθιερώνοντας πλέον το Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμιονίδας ως μια πολιτιστική διοργάνωση υψηλών αξιώσεων.

3

Ο θεσμός, με τίτλο «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εμπνευστή
του, Κώστα Γεωργουσόπουλου. Φέτος, από τις 21 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιεί το δεύτερο… βήμα του στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ARTίκι», στο Κρανίδι Ερμιονίδας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας.
Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμιονίδας υποστηρίχθηκε από πλήθος χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών, σε μια εντυπωσιακή συστράτευση των κάθε μεγέθους επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής.

4
Διακεκριμένοι Χορηγοί είναι οι WIND C&S O.E. Καταστήματα Κρανιδίου & Πορτοχελίου – GODAI Seascape· Μέγας Χορηγός Φιλοξενίας: AKS HOTELS Porto Heli & Hinitsa Bay· Χορηγός Ομάδας Υποστήριξης: ΣΟΥΒΛΑΚΙΣ Λ. Σοφικίτης Επεξεργασία Κρέατος· Διακεκριμένος Χορηγός Φιλοξενίας: NIKKI BEACH RESORT & SPA Porto Heli· Μέγας Αρωγός: Σ.Φ.Ι.Π. Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου· Διακεκριμένοι Υποστηρικτές: MEGA EURONICS Κωστάλλας Δ. Ιωάννης – ΥΙΟΙ Ι. ΜΑΧΑΙΡΑ – NAKHΣ Κατασκευαστική ΕΠΕ.
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε γυναικείους μονολόγους – «Κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής
κοινωνικής τρικυμίας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργουσόπουλος. Με ερμηνείες των Λένας Παπαληγούρα, Kατερίνας Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Άννας Βαγενά, Μίνας Χειμώνα, Αγλαΐας Παππά, Πέμης Ζούνη και Ελίνας Ρίζου, είχε –κατά τον εμπνευστή του– έναν σκοπό: «Να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη».

1
Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Φεστιβάλ, Δημήτρης Ι. Σίδερης, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, προσθέτοντας:
«Η επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ ”Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” συμβάλλει στην καταξίωση και στην καθιέρωση του θεσμού αυτού στη συνείδηση τόσο των κατοίκων της Ερμιονίδας όσο και των φίλων και παραθεριστών της περιοχής μας. Η επιτυχία του πιστοποιείται από τη συμμετοχή των καταξιωμένων γυναικών ηθοποιών που πήραν μέρος στους φετινούς μονολόγους, οι οποίες έφυγαν ενθουσιασμένες, τόσο από την άρτια οργάνωση και φιλοξενία του Θ.Ο.Ε. όσο και από τη μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή του κοινού.» Φιλοδοξούμε τον θεσμό αυτόν να τον βελτιώσουμε και να τον αναπτύξουμε περαιτέρω, με εγχώριες αλλά και διεθνείς συμμετοχές, γεγονός που θα συμβάλει αφενός στην προώθηση και καλλιέργεια του θεάτρου και γενικότερα του πολιτισμού και αφετέρου στην ανάπτυξη του τόπου μας».

1
Και καταλήγει: «Οφείλουμε ένα μεγάλο και διαρκές ”ευχαριστώ” στον Εμπνευστή του θεσμού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημά της και συνεχίζει να τη στηρίζει και να συμβάλλει στην εδραίωσή της. Ευχαριστούμε επίσης τη Μεγάλη Χορηγό μας, κ. Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, για την όλη της φροντίδα και αγάπη προς τον Όμιλό μας και τα ανοίγματά του, καθώς επίσης και όλους τους Χορηγούς, μεγάλους και μικρούς, που υποστήριξαν τη φετινή διοργάνωση και συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση και στην ευόδωσή της. Τέλος, ακόμη ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” σε όλα τα Μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, την ανιδιοτελή ομάδα με τη μεγάλη προσφορά στα κοινά του τόπου μας».

2
Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-
αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Έρωτα Εσύ…», με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και την Έλλη Πασπαλά στο τραγούδι. Ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει ωστόσο ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

5
Πρόκειται για τον Πολυχώρο Πολιτισμού «ARTίκι», που βρίσκεται μεταξύ της Ερμιόνης και του υπερπολυτελούς «Αman Zoe Resort», πολύ κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και στην Κόστα, από όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Ο χώρος υπήρξε αποθήκη της ΦΑΓΕ και διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από δύο χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.
Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ερμιονίδας και η Περιφερεική Ενότητα Αργολίδας, ο Τάσος Μπλάτζιος συντονίζει τα
καλλιτεχνικά σχήματα και η Δανάη Σαλεπούλα είναι σύμβουλος Επικοινωνίας, υπεύθυνη για τον Τύπο και τις Χορηγίες.

Βρίσκονται: ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.