Τοπικό πρωινό Πόρου: Τι είναι και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Ελληνικό Πρωινό 3

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), δημιούργησε πριν 5 χρόνια περίπου, το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ για την ανάδειξη των γεύσεων και προϊόντων της χώρας μας στους φιλοξενούμενους των ξενοδοχείων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Για τη χορήγηση του Σήματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ απαιτείται πιστοποίηση από ανεξάρτητους φορείς.

Για την ανάδειξη της ιδιαίτερης γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής, το Ξ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Ξενοδόχων κάθε τόπου, δημιούργησε τοπικές εκδοχές του Ελληνικού Πρωινού με παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές καθώς και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς με βάση συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση: ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΛΑΔΙ – ΕΛΙΕΣ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΦΡΟΥΤΑ – ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΜΕΛΙ – ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΤΥΡΙΑ, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ, ΑΥΓΑ –ΟΜΕΛΕΤΕΣ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ.

Ελληνικό Πρωινό 9

Σε αυτά τα πλαίσια ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου (Ε.Ε.Σ.Π.) και το Ξ.Ε.Ε. με την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Πίττα, δημιουργούν το ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΡΟΥ, το οποίο μπορούν να παρέχουν όλα τα καταλύματα του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, είτε είναι μέλη του Ξ.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Σ.Π. είτε όχι. Τα προϊόντα που θα παρέχονται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, μπορούν να είναι σε αυτούσια μορφή (τυριά, μέλι, φρούτα, αλλαντικά κλπ) ή σύνθετα (ομελέτες, πίτες, γλυκά κλπ).

Πρωινό Κεφαλονιάς 1

Ο Ε.Ε.Σ.Π. εντάσσει στο Ποριώτικο Πρωινό, αγροδιατροφικά προϊόντα από Παραγωγούς και Μεταποιητικές επιχειρήσεις από τον Πόρο, ενώ όσα είδη δεν παράγονται από επιχειρήσεις του Πόρου, μπορούν να καλυφθούν από κοντινές περιοχές (π.χ Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας, Τυριά από τη Τραχειά, Ρίγανη από τα Μέθανα κλπ). Σε κάθε περίπτωση απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν οι επιχειρήσεις του Πόρου και ιδίως τα μέλη του Συλλόγου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 6970801255 ή με το email: eesporou@gmail.com

Βρίσκονται: ΠΟΡΟΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.