Η ανέλκυση της λάντζας “Αντωνία” και η ανακοίνωση του Α. Κούγια (φωτογραφίες)

m

Έξι μήνες μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα της Πέρδικας, έγινε η ανέλκυση της λάντζας “Αντωνία”, που βρισκόταν σε βάθος περίπου 30 μέτρων στο μέσον της απόστασης μεταξύ Πέρδικας και Μονής.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και τελείωσε νωρίς το απόγευμα. Συμμετείχαν σε αυτή το Λιμενικό με δύο πλωτά, ειδικούς δύτες, άνδρες και γυναίκες που είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο λιμάνι, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Υπήρχε επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας επί τόπου ήταν και ειδικοί εμπειρογνώμονες.
Η ανέλκυση της βυθισμένης λάντζας αναμένεται να προσθέσει περισσότερα στοιχεία στη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες στις 16 Αυγούστου 2016 έχασαν την ζωή τους 4 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένα 5χρονο κοριτσάκι.

a b c d e f

Ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανελκύσεως του σκάφους – λάντζας «ΑΝΤΩΝΙΑ», στο οποίο επέβαιναν τα θύματα του τραγικού ναυαγίου, το οποίο συνέβη μεταξύ της νήσου Αίγινας και της νήσου Μονής στις 16/08/2016 και στο οποίο έχασαν τις ζωές τους συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων ένα τετράχρονο κοριτσάκι, ακρωτηριάστηκε μία οικονομολόγος Ουκρανή υπήκοος και τραυματίστηκαν, όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες.
Τα ευρήματα είναι σημαντικά, με εντυπωσιακότερο ότι το σκάφος ευρίσκετο στο βυθό μόλις 40 μέτρα από τη νήσο Μονή, γεγονός το οποίο αποκλείει κάθε ευθύνη του αειμνήστου καπετάνιου του σκάφους Τρίμη Στυλιανού και συγχρόνως αποδεικνύει ότι ο χειριστής του σκάφους «ΝΤΟΥΕΝΤΕ», για τον οποίο οι εντολείς μας, αυτόπτες μάρτυρες – θύματα, επιμένουν ότι δεν είναι ο εμφανισθείς με καθυστέρηση ωρών Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά άλλο νεαρό άτομο, στην κυριολεξία «εκτέλεσε» όλα τα θύματα και δεν ήταν απλώς ένα ναυάγιο από αμέλεια.
Με αγωνία οι συγγενείς των θυμάτων αναμένουν την ικανοποίηση από την Τακτική Ανακρίτρια Πειραιώς κα Αργύρη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προσωποποίηση των 100 περίπου αριθμών τηλεφώνου, με τους οποίους επικοινώνησε, ενώ ευρίσκετο κρατούμενος από τις 3:00 μ.μ που επέλεξε να παραδοθεί έως τις 12:00 π.μ της ίδιας ημέρας ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά επίσης επικοινώνησαν οι εμφανισθέντες ουσιαστικά ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ήτοι ο Νεκτάριος Λεούσης, ο Αντώνιος Μαλτέζος, ο Ιωάννης Πολυανίδης, ο Όσκαρ Νταβίντ Μιχαήλ και η Ευαγγελία Βογιατζή.
Οι εντολείς μας επιμένουν ότι στο σκάφος εκτός του Λυκουρέζου επέβαινε ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει εμφανισθεί και αντ’ αυτού εμφανίζονται ηλικιωμένοι άνθρωποι με καθυστέρηση ωρών, οι οποίοι σε καταθέσεις τους δηλώνουν ότι δεν αντιλήφθησαν τίποτα, ενώ, εάν αυτό είναι αλήθεια, θα έπρεπε να έχουν πολτοποιηθεί από τη σύγκρουση ή να έχουν το λιγότερο πολλαπλά κατάγματα, όπως μας ενημέρωσαν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι – ιατροδικαστές.
Αθήνα, 5/4/2017
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας”

h i k l m n o p q r

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.