Αίγινα: Οδικό δίκτυο, υποθαλάσσιος και στο… βάθος ο βιολογικός καθαρισµός

f1_17plat

“Επιτέλους, ο καθηµερινός µας αγώνας αποδίδει” διαβεβαιώνει ο κ. ∆ηµήτρης Μούρτζης.

Ελπίδες για τη βελτίωση του πολύπαθου οδικού δικτύου της Αίγινας, µε τις… δολοφονικές λακκούβες να παραµονεύουν σε κάθε στροφή, καλλιεργεί ο ήµος του νησιού διά στόµατος του δηµάρχου ηµήτρη Μούρτζη. Και αυτό γιατί µετά από ασφυκτικές πιέσεις η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε το ποσό των 1.600.000 ευρώ ακριβώς για το συγκεκριµένο έργο. «Ο καθηµερινός αγώνας µας απέδωσε επιτέλους. Το ποσό που εγκρίθηκε είναι αρκετό για τη βελτίωση των δρόµων µας.

Ακολουθεί η δηµοπράτηση και σύντοµα θα ξεκινήσουν οι εργασίες» δηλώνει στο ο κ. Μούρτζης. Όσον αφορά τον αγωγό ύδρευσης, για τις 2 Απριλίου έχει προσδιοριστεί στο Συµβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση προσφυγής για τη λήψη ασφαλιστικών µέτρων (µια αντιδικία µεταξύ των ενδιαφεροµένων για την κατασκευή του έργου), που όπως εκτιµά ο δήµαρχος δεν θα αποτελέσει σοβαρό λόγο καθυστέρησης. «Ο αγωγός προχωρεί κανονικά, όπως και τα χερσαία έργα, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ηλεκτροδότησης» προσθέτει.

Αισιόδοξος ωστόσο εµφανίζεται και για τη δροµολόγηση του έργου κατασκευής βιολογικού καθαρισµού στο νησί. Οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων, που προκάλεσαν αχαρακτήριστη καθυστέρηση σε ένα έργο ζωτικής σηµασίας, φαίνεται κατά τον κ. Μούρτζη πως έπαψαν να αποτελούν εµπόδιο. Η νέα χωροθέτηση στη θέση Κήποι, στη νοτιοανατολική πλευρά της Αίγινας, µακριά από κάθε κατοικηµένη περιοχή, δεν έχει προκαλέσει αιτιάσεις από καµία πλευρά και το σηµαντικότερο έχει πάρει «πράσινο φως» από την Αρχαιολογική Ύπηρεσία.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.