Μ. Βαρβάρου: Αξιοπιστία και… παιδικά χαµόγελα

βαρβαρου1

Από το 2011, οι κάτοικοι του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας – Μεθάνων, έχουν ξεχωρίσει και εμπιστευτεί τις μικροβιολογικές τους εξετάσεις  στα εργαστήρια της Ιατρού- Βιοπαθολόγου Μαρίας Βαρβάρου.

Ιδιαίτερα αγαπητή  στην τοπική κοινωνία, η Ιατρός – Βιοπαθολόγος  Μαρία Βαρβάρου, έχει δημιουργήσει δυο υπερσύγχρονα μικροβιολογικά εργαστήρια, τόσο στον Πόρο, όσο και στον Γαλατά Τροιζηνίας καθώς και ένα αιμοληπτήριο στα Μέθανα.  Η πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο της υγείας, αλλά και η άρτια επιστημονική της κατάρτιση, συμβάλλουν στην εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία των εργαστηρίων της.

Η πρώτη της γνωριμία με τον Πόρο, έγινε το 2003 όταν ήρθε για το αγροτικό της στο Κ.Υ. Γαλατά. Στη συνέχεια, η κ. Βαρβάρου εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όπου εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία – Βιοπαθολογία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από έξι χρόνια – και εν μέσω κρίσης-  αποφάσισε να προσφέρει  τις υπηρεσίες  της ως ελεύθερη επαγγελματίας στον Πόρο.

βαρβάρου3

Πέρα από τις επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις – καθώς είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών – η Μαρία Βαρβάρου, προσφέρει στην κοινωνία του Πόρου και με την θεσμική της ιδιότητα ως εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πόρου.

Τα Σύγχρονα Διαγνωστικά Εργαστήρια στον Πόρο, τον Γαλατά και τα Μέθανα

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο της παραλίας του Πόρου, φιλοξενείται το πρώτο της Μικροβιολογικό της εργαστήριο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο με υπέροχη αισθητική, που δημιούργησε με τη βοήθεια του συζύγου της Νίκου Βολιώτη.

Σεβόμενη τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης  περιοχής το 2015 παίρνει άδεια και ανοίγει στα Μέθανα μικροβιολογικό ιατρείο – αιμοληπτήριο.

βαρβάρου4

Το 2016, η Μαρία Βαρβάρου ξεκίνησε τη λειτουργία  ενός  νέου Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στον Γαλατά Τροιζηνίας δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ανάγκες των παιδιών. Όπως μας ανέφερε η κ. Βαρβάρου, μια προσωπική εμπειρία που είχε με την μικρή της κόρη, ήταν ο λόγος που την οδήγησε στη δημιουργία ενός Παιδομικροβιολογικού Εργαστηρίου. Διαμορφώνοντας  έναν  προσεγμένο και ευχάριστο χώρο, στόχος της ήταν να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τους  λιλιπούτειους επισκέπτες της,  για μια γρήγορη και ανώδυνη αιμοληψία. Το εργαστήριο θυμίζει παιδότοπο. Διακοσμημένο με ξεχωριστά παιδικά έπιπλα, χαρούμενες ταπετσαρίες, παιχνίδια και δραστηριότητες, προκαταβάλει θετικά τα παιδιά και ταυτόχρονα καθησυχάζει τους γονείς, πολλοί από τους οποίους κουβαλούν τραυματικές, παιδικές αναμνήσεις από αιματολογικές εξετάσεις.

βαρβαρου2

Με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία η Μαρία Βαρβάρου, στέκεται πάντα δίπλα στον εξεταζόμενο, σεβόμενη τυχόν ανησυχίες του, καθώς και την ανάγκη του για αξιόπιστο έλεγχο της υγείας του. Άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η κ. Βαρβάρου, αποτελεί η σωστή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και η στενή συνεργασία της με τους κλινικούς ιατρούς για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της υγείας του εξεταζόμενου.  Το άρτια οργανωμένο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας – από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου- σε συνδυασμό με τον καθημερινό έλεγχο από την ίδια την ιατρό, εγγυάται αξιοπιστία και ασφάλεια.

Το εργαστήριο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο σε όλα τα στάδια διενέργειας των διαγνωστικών εξετάσεων. Με τη χρήση κωδικών barcode, ταυτοποιούνται όλα τα δείγματα, από τη στιγμή της δειγματοληψίας έως και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.  Έτσι μηδενίζεται η πιθανότητα λάθους και εξασφαλίζονται αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η Μαρία Βαρβάρου παρέχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον αιμοληψίας, στον Πόρο, καθώς και σε όλη την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, ενώ κατόπιν σχετικής συνεννόησης πραγματοποιεί αιμοληψίες ακόμη και τα Σάββατα. Είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και τα Στρατιωτικά Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαρία Βαρβάρου στα τηλέφωνα: 22980 22222 & κιν. 6988225522.

Email: m.varvarou@gmail.com.

 

Βρίσκονται: ΠΟΡΟΣΤΡΟΙΖΗΝΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.