Όταν ο Σ. Ψάλτης ενσάρκωνε τα “καμάκια” του Σαρωνικού (βίντεο)

ψαλτης1

Με αφορμή τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ταξιδεύουμε στον Σαρωνικό, πίσω στο χρόνο. Πίσω στην χρυσή εποχή του ελληνικού τουρισμού, στη δεκαετία του 1980.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης είχε σκηνοθετήσει το 1984 την κωμωδία «Έλα να γυμνωθούμε ντάρλιγκ», η οποία είχε κινηματογραφηθεί στην Ύδρα, με κάποιες σκηνές και από το σύντομο πέρασμα με το καράβι από τον Πόρο.
Η ταινία σε μεταφέρει στην ανέμελη δεκαετία όπου μεσουρανούσαν τα «καμάκια» και ο γυμνισμός αποτελούσε το κυρίαρχο ρεύμα της εποχής. Η νυχτερινή διασκέδαση ήταν στα φόρτε της με τον ντόπιο ανδρικό πληθυσμό να φλερτάρει με τις αλλοδαπές τουρίστριες, χτίζοντας τον θρύλο του “Greek Lover”.

ψαλτης3
Καλοκαίρι του 1984. Η Ύδρα σφύζει από τουρισμό. Ο Στάθης, ένας ζωηρός νέος του οποίου ο πατέρας έχει το καφενείο στην κεντρική πλατεία, κάνει καμάκι στις τουρίστριες. Σ’ αυτή του λοιπόν την προσπάθεια εμπόδιο μπαίνει η γειτόνισσά του Ρένα προκαλώντας κωμικές καταστάσεις. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν καταφτάνουν στο νησί η Καίτη, η αδελφή του Στάθη, ο Σταμάτης με τον φίλο του Τάσο, η Τζέσικα και, τέλος, ο Ντένις, ο αγαπημένος, της Τζέσικα.

ψαλτης2
Η ταινία ξυπνάει μνήμες, με εικόνες μοναδικές, από την καθημερινότητα της εποχής στα γραφικά νησιά του Σαρωνικού. Τα θρυλικά πλοία που όργωναν τον Αργοσαρωνικό στα 80’ς. Τα καταστήματα και τα σλόγκαν της εποχής και τις κοινωνικές αναφορές, που αρκετά αργότερα άλλαξε ο νέοσυντηρητισμός που επικράτησε.

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΠΟΡΟΣΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.