Spetsathlon 2017: Ο πιο ωραίος αγώνας… Μαγευτικό τοπίο!

f8_10platos

Ενθουσιασµένοι οι 1.100 συµµετέχοντες και οι 3.000 επισκέπτες στο “5ο Spetsathlon 2017”, ενώ ηχηρό «παρών» έδωσαν Έλληνες και διεθνείς πρωταθλητές.

Της Έτας Βασιλείου

Oι 1.100 συµµετέχοντες στα αθλήµατα του επετειακού «5ου Spetsathlon 2017» και οι περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες που βρέθηκαν, το τριήµερο 5-7 Μαΐου, στις Σπέτσες αναδεικνύουν αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα τριάθλου ως τον µεγαλύτερο της Ελλάδας.

f10_10platos

Το «Spetsathlon 2017» άνοιξε διάπλατα –µε µια υπέροχη αθλητική και κοινωνική διοργάνωση– την τουριστική σεζόν στο πανέµορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι Σπέτσες, µε τους εκατοντάδες εθελοντές, τον ∆ήµο, τους φορείς και τους επαγγελµατίες, υποδέχθηκαν –ηλιόλουστες, πεντακάθαρες και σαγηνευτικές– τους αθλητές και τους ερασιτέχνες φίλους του αθλητισµού που βρέθηκαν εκεί.

 Όµορφες παρουσίες παρακολουθούν τους αγώνες.

Όµορφες παρουσίες παρακολουθούν τους αγώνες.

«Ο πιο ωραίος αγώνας… Μαγευτικό τοπίο! ∆εν έχω ξανακάνει ποτέ µια τέτοια διαδροµή!» έλεγαν δροµείς και ποδηλάτες που έκαναν τον γύρο του νησιού, σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα. Έδιναν ραντεβού όχι µόνο για του χρόνου και για τον περίφηµο «Spetses Mini Marathon» το φθινόπωρο, αλλά και για αργότερα… «Θα ερχόµαστε πάντα!» Ανάλογα συναισθήµατα εξέφρασαν και όσοι κολύµπησαν στο φιλικό καταγάλανο µπογάζι, αλλά και το πλήθος των επισκεπτών, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, µε τα πολύχρωµα αθλητικά ρούχα και τα καπελάκια, που µε νεανικό πάθος πληµµύρισαν το νησί και το δόνησαν µε τις επευφηµίες, τα χειροκροτήµατα και τις µουσικές.

 Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα Κουταρέλλη. 3. Παρούσα και στο «Spetsathlon» η Λίζα Σταθάτου (δεξιά), από την Οργανωτική Επιτροπή του «Spetses Classic Yacht Regatta 2017».

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα Κουταρέλλη.

Το «Spetsathlon» συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Comunication Lab (διοργανώτρια και του «Spetses Mini Marathon») και την Ελληνική Οµοσπονδία Τριάθλου, η οποία –µε την εµπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και µε τέσσερις πιστοποιηµένους κριτές, αλλά και πολυπληθή οµάδα αθλητών– εξασφάλισε για άλλη µία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Παρούσα και στο «Spetsathlon» η Λίζα Σταθάτου (δεξιά), από την Οργανωτική Επιτροπή του «Spetses Classic Yacht Regatta 2017».

Παρούσα και στο «Spetsathlon» η Λίζα Σταθάτου (δεξιά), από την Οργανωτική Επιτροπή του «Spetses Classic Yacht Regatta 2017».

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, το «παρών» έδωσαν ο πρωταθλητής κολύµβησης ∆ηµήτρης Κουλούρης, η «χρυσή» Παραολυµπιονίκης στην κολύµβηση Καρολίνα Πελενδρίτου, ο επίσης Παραολυµπιονίκης κολυµβητής ∆ηµήτρης Καρυπίδης, ο διεθνούς φήµης σπανός τριαθλητής Όσκαρ Pούµπιο Γκοµέζ, οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ ∆ηµάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης, καθώς και οι Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιάννης ∆ρυµωνάκος και οι Παραολυµπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Ο δήµαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης µε τον Παραολυµπιονίκη ∆ηµήτρη Καρυπίδη.

Ο δήµαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης µε τον Παραολυµπιονίκη ∆ηµήτρη Καρυπίδη.

«∆εν υπάρχει πιο ευχάριστη έκπληξη από το να ξεπερνάς τις ίδιες σου τις προσδοκίες» δήλωσε κατά την απονοµή των διακρίσεων η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα Κουταρέλλη. «Αυτό ακριβώς πέτυχε το φετινό επετειακό ”Spetsathlon 2017”, το οποίο µπορεί πλέον δικαίως να λογίζεται ανάµεσα στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα.

f5_5platos

Αυτό το τριήµερο ζήσαµε µια πραγµατική γιορτή των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας της συµµετοχής. Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή τεράστια επιτυχία! Θερµές ευχαριστίες στους Χορηγούς µας και σε όλους τους Σπετσιώτες. Pαντεβού 6-8 Οκτωβρίου στο ”Spetses Mini Marathon”!

f4_12platos

Το «Spetsathlon» τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του ∆ήµου Σπετσών. Η δηµοτική αρχή, οι λιµενικές και οι αστυνοµικές αρχές του νησιού, ο Σύλλογος Γυναικών, µε τα περίφηµα Σπετσιώτικα Κεράσµατα, ο Εµπορικός Σύλλογος, το Μουσείο της Μπουµπουλίνας, ο Ναυτικός Όµιλος Σπετσών και το συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο εµπνευσµένος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, σε στιγµές δηµιουργίας.

Ο εµπνευσµένος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, σε στιγµές δηµιουργίας.

Παραδειγµατική ήταν και η συνεισφορά και συµβολή της πολυπληθούς οµάδας των εθελοντών. Ο δήµαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, τίµησε τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυµπιονικών για την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οµοσπονδίας Τριάθλου, Γιώργος Γερόλυµπος, απένειµε στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα Κουταρέλλη τιµητική διάκριση για τη στήριξή της στη διάδοση του αγωνίσµατος.f3_18platos

σπετσαθλον

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΣΠΕΤΣΕΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.