Μαρίνα στην Πέρδικα

DSC_0284

Όψη µαρίνας, µε φόντο το γραφικό ψαροχώρι, θα αποκτήσει προσεχώς το λιµάνι της Πέρδικας, ο αγαπηµένος προορισµός σκαφών και τουριστών καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Η επέκταση του µόλου, ώστε να µπορεί στο εξής να υποδέχεται έναν µεγάλο αριθµό ιστιοπλοκών και σκαφών αναψυχής, έχει ήδη δροµολογηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ µαζί µε τα λιµενικά έργα της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στο στάδιο της χρηµατοδότησης.

Η εξέλιξη αυτή –αποτέλεσµα αγόγγυστων προσπαθειών της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας και του ήµου Αίγινας, που µε µεγάλη χαρά ανακοίνωσε στο Δηµοτικό Συµβούλιο του Δήµου ο πρόεδρος του Λιµενικού Ταµείου Αίγινας Γιώργος Σκαλτσιώτης– σηµατοδοτεί µια νέα εποχή για το φηµισµένο ψαροχώρι του Σαρωνικού, τον δεύτερο σε επισκεψιµότητα προορισµό µετά το λιµάνι της Αίγινας.

DSC_0294

«Η Πέρδικα τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία ο πρώτος προορισµός µετά το κεντρικό λιµάνι της Αίγινας. Έχοντας διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της, την ηρεµία και την παραδοσιακή της γραφικότητα, προσελκύει Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες, όπως και πολλά σκάφη. Χάρη στην καλή συνεργασία µε τους επαγγελµατίες του χωριού και τον Δήµο Αίγινας, προχωρούµε στην κατασκευή λιµανιού, που –πιστεύω– θα είναι έτοιµο σύντοµα. Έτσι, και οι βάρκες των επαγγελµατιών και ερασιτεχνών ψαράδων θα προστατεύονται και τα σκάφη αναψυχής και ιστιοπλοας θα µπορούν να ελλιµενίζονται» λέει στο SM ο επί συνεχή έτη πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας, Τάσος Αµάφης.

f

Τα σχέδια ωστόσο δεν σταµατούν εδώ. Η πλακόστρωση του λιµανιού και η απαγόρευση της διέλευσης οχηµάτων –εφόσον βρεθεί χώρος στάθµευσης– θα δώσουν, σύµφωνα µε τον κ. Αµάφη, νέα ώθηση στην Πέρδικα. Το διάσηµο µπαλκόνι της άλλωστε, µε τις ψαροταβέρνες, τα καφέ και τα µπαράκια, µε θέα στο λιµανάκι και στη Μονή, θα ανακτήσει έτσι την ηρεµία και την οµορφιά που έκαναν την Πέρδικα ξακουστή ανά την Ελλάδα.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.