7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Ημέρες Θεάτρου στο Λαογραφικό Μουσείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Έλα στο φως παίζω θα δεις…”, τραγούδησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε εκείνους που ήρθαν στο φως της Αυλής του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, το πρώτο Σαββατόβραδο του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ, έγινε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, με το «Θρόνος-Αντίκα», ένα δικαστικό δράμα, ένα θεατρικό μονόλογο, όπου η ηθοποιός «παίζει» με πολλούς ρόλους και διαφορετική διάθεση ανάμεσα στη δικαίωση, τη συγχώρεση και τη λήθη, σε κείμενο της Λιλής Ζωγράφου και ερμηνεία της Δέσποινας Γιαννούλη.

 TAD_0793 TAD_0801 TAD_0857 TAD_0900

Το θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας αγκάλιασε από την πρώτη παράσταση τον επιτυχημένο θεσμό, που συνεχίζει για έβδομη χρονιά να προσφέρει στο νησί παραστάσεις που αγαπήθηκαν στις Αθηναϊκές αίθουσες, αλλά και να αναδεικνύει νέους ηθοποιούς και σχήματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Σάββατο συνέχισε με το «Ζητάτε να σας πω», μια μελωδική και νοσταλγική παράσταση με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη να ερμηνεύει μεγάλους Έλληνες συνθέτες, αναδεικνύοντας με το ερμηνευτικό του ταλέντο την συναισθηματική αξία κάθε τραγουδιού, συνοδεία με την ιστορία του, άλλοτε θλιβερή, άλλοτε χιουμοριστική. Απ’ την ψυχή ως την ψυχή… όπως ακριβώς λέει το τραγούδι του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, που με αυτό έκλεισε η  μουσική παράσταση. Μαζί του η performer Ντέπη Σακελλαρίου και μια κλασική ορχήστρα η Brillante Classic Orchestra, με την διεύθυνση της Μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανάμεσα στο κοινό της μουσικής παράστασης και ο συνθέτης Γιώργος Θεοδοσιάδης που έχει πλαισιώσει με την μουσική του τον Ελληνικό κινηματογράφο και μεγάλες θεατρικές παραστάσεις. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Ν. Οικονόμου στη διάρκεια της παράστασης τίμησε τον μεγάλο συνθέτη, απονέμοντάς του, τιμητική πλάκα από τον Δήμο Αίγινας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Κυριακή, «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, με δύο νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, Ελένη Στεργίου και Κωνσταντίνο Μάρκελο, που κατάφεραν να μεταφέρουν τους θεατές, με ένταση και αγωνία στη σοφίτα τους.

 11 12 13 14

Η επόμενη παράσταση του Φεστιβάλ Θεάτρου, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με την θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου, «Ο Χορός της Εξουσίας – Αγαμέμνων – Κλυταιμνήστρα-Ορέστης».

Οι παραστάσεις του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας θα συνεχίσουν έως και 7 Αυγούστου 2017, στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου με ώρα έναρξης στις 21.15.

Νέλλη Πετροπούλου

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.