Δήμος και Επαγγελματίες Αίγινας: Ανακριβή τα δημοσιεύματα περί διακοπής υδροδότησης

Aegina 2

Τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της Αίγινας έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως το νησί έχει μείνει χωρίς νερό από την Παρασκευή.

Τόσο ο Δήμος Αίγινας, όσο και η  Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, με σχετικά δελτία τύπου, διαμαρτύρονται έντονα και διαψεύδουν τα δημοσιεύματα, καταγγέλλοντας τα ως ανακριβή και παραπλανητικά για το νησί.

Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους τόσο ο δήμος του νησιού, όσο και η Επαγγελματική Ένωση, το νησί αντιμετωπίζει κάποια κατά τόπους προβλήματα στην υδροδότηση, ωστόσο εκτός από δύο περιοχές, το υπόλοιπο νησί δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως ανακριβώς γράφεται.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας

“Ο Δήμος μας και η Υπηρεσία Ύδρευσης σας ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης ολόκληρου του νησιού , όπως εντέχνως θέλουν να περάσουν κάποιες ιστοσελίδες και εφημερίδες , χωρίς να ενημερώνονται για τα πραγματικά γεγονότα.

Το ιστορικό και πανέμορφο νησί μας κατακλύζεται από επισκέπτες και αυτή η πρωτοφανής κίνηση σε έναν νησιώτικο χώρο μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Είναι γεγονός πως δύο περιοχές του νησιού μας που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα με την ομαλή υδροδότησή τους, αλλά επ’ ουδενί όλη η Αίγινα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθεί το πρόβλημα και βεβαίως οι τίτλοι «όλη η Αίγινα χωρίς νερό επί τρεις μέρες» είναι ανακριβής και παραπλανητικοί και φυσικά δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Η Αίγινα έχει ανοίξει την αγκαλιά της και περιμένει όλους αυτούς που την αγαπούν ή που θέλουν να την γνωρίσουν και δεν χρειάζεται τέτοιους τίτλους απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων”.

Η ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας 

“Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε μια έξαρση σε ανακριβή κι μη διασταυρωμένα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την υδροδότηση της Αίγινας. Ένα μεμονωμένο, σοβαρό, περιστατικό σε κάποια σημεία της τοπικής κοινότητας Βαθέος, το παρουσιάζουν εσφαλμένα σαν διακοπή υδροδότησης σε όλο το νησί από την Παρασκευή 04/08/2017.

Η Ένωση Επαγγελματιών, Εμπόρων & Βιοτεχνών Αίγινας δηλώνει, πως τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ανακριβή και απαιτεί, την άμεση αποκατάσταση της αληθείας κατόπιν διασταύρωσης των πραγματικών γεγονότων, όπως οι δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

Αντιλαμβάνεστε μια τέτοια ανακριβής είδηση, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον τουρισμό του νησιού μας και μάλιστα Αύγουστο μήνα εν μέσω κρίσης, που οι συνάδελφοι επαγγελματίες περιμένουν να εργασθούν δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους.

Η Διοίκηση της Ένωσης μας, παρακολουθεί το θέμα με πολύ προσοχή και επιφυλάσσετε για κάθε νόμιμο δικαίωμα, ευελπιστώντας στην άμεση αποκατάσταση της αληθείας προς όφελος της Αίγινας και των συναδέλφων επαγγελματιών, οι οποίοι προσκαλούν κάθε ταξιδιώτη να γνωρίσει της ομορφιές του τόπου μας”.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.