«Υδρατογραφίες» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

f13

Η έκθεση της σπουδαίας Ελληνίδας ζωγράφου και χαράκτριας Ρένας Τζολάκη, µε έργα εµπνευσµένα από την Ύδρα, εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Αυγούστου στο ΙΑΜΥ.

Tο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ρένας Τζολάκη «Yδρατογραφίες», το Σάββατο Αυγούστου στις 9µ.µ. «Τo έργo της σπουδαίας Ελληνίδας ζωγράφου και χαράκτριας γίνεται για εµάς τους θεατές η αποκάλυψη της ατέλειωτης δηµιουργικής της έµπνευσης. Ειδικότερα οι Ύδρες της, οι οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση, αποτελούν µια αληθινή κατάθεση ψυχής της καλλιτέχνιδας, ενός καλλιτεχνικού πάθους ασίγαστου, µιας ειλικρίνειας και προπάντων µιας σπάνιας µετριοφροσύνης που η ίδια η Ρένα διαθέτει» επισηµαίνει, µεταξύ άλλων, η διευθύντρια του ΙΑΜY Ντίνα Αδαµοπούλου, µε αφορµή την έκθεση. Και η κ. Αδαµοπούλου συνεχίζει: «Επηρεασµένη από σπουδαίους δασκάλους της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τον Μόραλη, τον Γεωργιάδη και τον Κεφαλληνό, και ειδικευµένη στη λιθογραφία στην Ecole Nationale Surieure de Beau-Art του Παρισιού, κοντά στον σπουδαίο δάσκαλο Pierre Eugene Clairin, διδάχθηκε επίσης την τεχνική του Βιβλίου στη φηµισµένη Ecole Estienne.

f11 copy

»Έκτοτε, το καλλιτεχνικό έργο της Ρένας Τζολάκη, εµβαπτισµένο στα νάµατα των σπουδαίων δηµιουργών της διδαχής, το διατρέχει συνάµα ολότελα το δικό της προσωπικό ύφος και το σύνολο των δηµιουργιών της – είτε αυτές είναι ελαιογραφίες είτε ακουαρέλες είτε λιθογραφίες, χαλκογραφίες, ακρυλικά, σχέδια µε µολύβι, παστέλ ειδικότερα τα δικής της επινόησης pastel en relief, τα περίφηµα ανάγλυφα παστέλ, µεταφέρουν στον θεατή το ίδιο πάθος για ψυχική ανάταση και τη φρεσκάδα µιας αξεπέραστης νιότης που τη χαρακτηρίζει…

f14

Η ίδια, όπως άλλωστε λέει, πιστεύει στην αγιοσύνη των καλλιτεχνών και µάχεται καθηµερινά να το αποδείξει αυτό, µέσω της τέχνης της. Ο καλλιτέχνης γι’ αυτήν πρέπει να είναι ο ασκητής µε το δικό του, προσωπικό ύφος, µε τους δικούς του ορίζοντες, µε τα δικά του µυστικά, τα οποία πρέπει ωστόσο, χωρίς ανάπαυλα, µόνιµα και διαρκώς να αποκαλύπτει στους νεότερους προς όφελος της Τέχνης και της τεχνικής! Η Ρένα Τζολάκη είναι απόλυτα ταγµένη προς αυτή την κατεύθυνση! Το υπέροχο εργαστήρι της στο Παρίσι αποπνέει απόψεις µιας ολόκληρης ζωής της δηµιουργού, όντας ταυτόχρονα και τόπος µετάδοσης και µετάγγισης στους νέους φοιτητές των Καλών Τεχνών της ευρωπαϊκής Σκέψης και Τέχνης.

Μέσα από τις υπέροχες Yδρογραφίες της Τζολάκη αισθανόµαστε αναµφίβολα τη µουσικότητα των χρωµάτων της, την ξεχωριστή τόλµη στην πινελιά της, το σµίλεµα των σχεδίων της, την ανάπλαση της φύσης µέσω του χρωστήρα της: η ζωγράφος ζει χρόνια τώρα τη γαλήνη και την ατµοσφαιρικότητα της Ύδρας, του µικρού µαγικού αυτού νησιού του Αργοσαρωνικού, το οποίο υπεραγαπά και από το οποίο άλλωστε αντλεί την έµπνευσή της!!!».

INFO Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

∆ιάρκεια έκθεσης: 12 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 16.00 & 19.30 – 21.30

Τηλ: 22980 52355 – 54142

Βρίσκονται: ΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.