Αγάπη και ρομαντισμός στο 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

DSC_0010 (1)
Την Παρασκευή 11 Αυγούστου στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος, η μέτζο-σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο, ερμήνευσαν Τραγούδια της  αγάπης, απ΄την σκοπιά μεγάλων συνθετών”.
Σε απόλυτη ισορροπία η φωνή με το πιάνο, μια συνεργασία που άγγιξε όλες τις ηλικίες του κοινού.
Η αγάπη σε όλες τις μορφές της, σε διαφορετικές χώρες, γλώσσες και εποχές, όπως την ένιωσαν και την απέδωσαν μεγάλοι ποιητές και συνθέτες. Μετά το έντονο χειροκρότημα στο φινάλε, οι δύο ερμηνεύτριες επέστρεψαν στην σκηνή και έκλεισαν με μια ακόμη σύνθεση του Κ. Γιαννίδη:
“Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα πριν να γνωρίσω εσένα, που πρόσμενα καιρό…”

DSC_0017 (2)DSC_0026DSC_0063

 
Το Σάββατο 12 Αυγούστου, η Αυλή του ναού του Σωτήρος ντύθηκε στα ηχοχρώματα του Γερμανικού Ρομαντισμού, με χαρακτηριστικά μουσικά πρότυπα της περιόδου, συνθέσεις των Φραντς Σούμπερτ και  Φέλιξ Μέντελσον.
DSC_0045
 
Η κ. Ντόρα Μπακοπούλου μιλώντας για τον Schubert: 
Ένας ανεπανάληπτος συνθέτης… 
Είναι ένα όνειρο αυτό που ζούμε με την μουσική του. Ένα μείγμα βαθύτατης μελαγχολίας και φαντασιακής χαράς, Mια ευδαιμονία, που ζούσε μέσα από την μουσική του και την μετέφερε στη μουσική του.

Τα έργα των σπουδαίων ρομαντικών ερμήνευσαν στο πιάνο, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, Ντόρα Μπακοπούλου και η Μαριλένα Λιακοπούλου, στο τσέλο ο Δημήτρης Πάτρας και στο βιολί ο Διονύσης Βερβιτσιώτης.

DSC_0060DSC_0019DSC_0036 (2)DSC_0027

 Το συναίσθημα απέναντι στην ορθολογιστική σκέψη, οι συνεχείς αλλαγές κλιμάκων και η πλούσια μελωδική έκφραση του ρομαντισμού ενθουσίασε το κοινό, που για ακόμη μια βραδιά γέμισε την αυλή του Καποδιστριακού ναού.
 Η επόμενη συναυλία του 12ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.