9η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας: Με βραζιλιάνικους και swing ρυθµούς…

f1_20plat

Φαντασµαγορική τελετή έναρξης και ποικιλία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων υπόσχεται η φετινή 9η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας.

Της Σίλας Αλεξίου

Σε µια µεγάλη γιορτή, την 9η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, µια σπονδή στο διάσηµο τοπικό προϊόν του νησιού, καλεί και φέτος η Αίγινα τους πολυάριθµους φίλους του θεσµού το τετραήµερο 14-17 Σεπτεµβρίου 2017. Με έµφαση στην ψυχαγωγία, στη γαστρονοµία και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονοµιάς της Αίγινας, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ υπόσχεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού τέσσερις ηµέρες γεµάτες δράσεις για όλες τις ηλικίες, διασκέδαση, φρέσκο φιστίκι και πολλές λιχουδιές.

Πυρήνας όλων των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, θα είναι η µεγάλη εµπορική έκθεση κατά µήκος της παραλίας του νησιού, µε τα 50 και πλέον περίπτερα των φιστικοπαραγωγών, καθώς και των παραγωγών άλλων προϊόντων της Αίγινας, που θα ανοίξει την Πέµπτη 14 Σεπτεµβρίου στις το πρωί και θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεµβρίου.
Η φαντασµαγορική τελετή έναρξης της 9ης Γιορτής θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεµβρίου, στις 20.00, από την QUILOMBO, τη µελή µπάντα κρουστών, που θα διασχίσει την παραλία της Αίγινας παίζοντας βραζιλιάνικους ρυθµούς. α ακολουθήσει συναυλία της KULAMACUS THE BAND, µε ελληνικά τραγούδια σε swing ρυθµούς και άλλα χορευτικά.

«Παρά τις δυσµενείς οικονοµικές συνθήκες, η Οργανωτική Επιτροπή της 9ης Γιορτής Φιστικιού, σε συνεργασία µε τον ∆ήµο Αίγινας, τους επιχειρηµατίες και τους επαγγελµατίες του νησιού, τους αγρότες µας και κυρίως τους χορηγούς µας, θα προσφέρει στους κατοίκους και στο πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ένα υπέροχο τετραήµερο µε ποικιλία εκδηλώσεων ψυχαγωγικών και πολιτιστικών για µεγάλους και παιδιά, καθώς και µε εκδηλώσεις γαστρονοµίας, όπως επιβάλλει το πνεύµα της γιορτής» τονίζει στο SΜ η κ. Καίτη Σαλπέα, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δηµοτική σύµβουλος.

f2_10plat

Στο πρόγραµµα των εκδηλώσεων, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, όπως µας λέει η κ. Σαλπέα, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως και τους χορηγούς επικοινωνίας, περιλαµβάνονται ξεναγήσεις στα µνηµεία πολιτιστικής κληρονοµιάς της Αίγινας, δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, που θα παρασκευάσουν ενώπιον του κοινού γλυκά µε φιστίκι Αιγίνης, εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, έκθεση µε έργα Αιγινητών πετράδων στην ψαραγορά και άλλα πολλά.

Το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεµβρίου, στις 21.30, η Αίγινα θα διασκεδάσει µε τη νοσταλγική µουσικοχορευτική θεατρική παράσταση του Μάκη ∆ελαπόρτα «Το πρώτο µας πάρτι», ενώ το βράδυ της Κυριακής η 9η Γιορτή θα ρίξει αυλαία µε µία ακόµη µουσική βραδιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο οι προφεστιβαλικές, καθώς και οι µεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Παλιά ώρα της Αίγινας, ενώ για το βράδυ συναυλία στη Βαγία.

Τη ∆ευτέρα 28 Αυγούστου στο Πνευµατικό Κέντρο Κυψέλης, ώρα 20.00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Η Αίγινα στον Τύπο», µια έκθεση παλαιών εφηµερίδων και περιοδικών της Αίγινας, σε επιµέλεια του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου, που θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεµβρίου, ενώ την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στις 20.00, θα λάβει χώρα το Μicro Festival, µε προβολή των ταινιών µικρού µήκους που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του ου Micro µ Festival, κατά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2016 ταυτόχρονα σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η κεντρική σκηνή της 9ης Γιορτής Φιστικιού θα στηθεί φέτος στην Παλιά Προβλήτα, στο λιµάνι της Αίγινας.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.