Ξεκινάει η 9η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής” – Πόρος 2017

πιανο1

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου στον πανέμορφο Πόρο η 9η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής” – Πόρος 2017. Η τελετή έναρξης της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 20:00 στο αμφιθέατρο Συγγρού και θα ακολουθήσει σύντομο ρεσιτάλ πιάνου.

Η Association Piano Magic παρουσιάζει την 9η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου-Πόρος 2017, που προσφέρεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται και το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου-Πόρος 2017, που οργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες, σπουδαστές της Ακαδημίας, να δείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους.

Η Ακαδημία και το Φεστιβάλ έχουν την πρόθεση να διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων πιανιστών, να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να επεκτείνουν την εμπειρία τους παίρνοντας μαθήματα από διάσημους καθηγητές και να μοιραστούν την ομορφιά της Μουσικής, πάνω σ” αυτό το μαγευτικό νησί της Μεσογείου.
Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από 21 έως 31 Αυγούστου 2017 στο νησί του Πόρου.

Αγάθη Λεϊμονή: “Η μουσική επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν χωρίς τα φράγματα της γλώσσας, της εθνικότητας, της κουλτούρας και της θρησκείας”

Η “ψυχή” της διοργάνωσης, η ιδρύτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια και δασκάλα πιάνου Αγάθη Λεϊμονή αναφέρει “Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να επικοινωνούν οι άνθρωποι από άκρη σε άκρη του πλανήτη με μια γλώσσα παγκόσμια, τη γλώσσα της Μουσικής.
Η μουσική είναι η τέχνη που διαμορφώνει χαρακτήρες με ιδανικά, πλάθει συνειδήσεις, καταρρίπτει σύνορα και ρατσιστικές αντιλήψεις και επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν χωρίς τα φράγματα της γλώσσας, της εθνικότητας, της κουλτούρας και της θρησκείας.
Καλωσορίζω όλους τους μαθητές στον φιλόξενο Πόρο που αποτελεί τόπο συνάντησης όπου θα μοιραστούμε την μαγεία της τέχνης. Η λέξη μουσική είναι καθαρά ελληνική και προέρχεται από τη λέξη μούσα.
Με τη λέξη μουσική οι αρχαίοι Έλληνες νοούσαν κάθε πνευματική δραστηριότητα του ανθρώπου που τελούσε πάντα υπό την προστασία των Μουσών. Με τη σημερινή της έννοια η μουσική συναντάται σε κείμενα αρχαίων Ελλήνων του 5ου αιώνα π.Χ. Ενδεικτική της σημαντικότητας που είχε η μουσική για τους Έλληνες αποτελεί η αναφορά που κάνει ο Αιλιανός Πλατωνικός Φιλόσοφος στην »Ποικίλη Ιστορία» του (Ζ΄6) για τους Μυτιληναίους. Σε όσους επαναστατούσαν η τιμωρία ήταν να μη μαθαίνουν τα παιδιά τους μουσική γιατί πίστευαν ότι «πασών κολάσεων ηγησάμενοι βαρυτάτην είναι εν αμουσία διαβιώναι» δηλαδή, απ” όλες τις τιμωρίες η βαρύτερη είναι να ζει κανείς χωρίς μουσική. Ο Πλάτωνας στην » Πολιτεία» του (Β΄στ. 376e) λέει: «έστιν δε που η μεν επί σώματι γυμναστική, η δ’επί ψυχή μουσική» δηλαδή για το σώμα είναι η γυμναστική και για την ψυχή η μουσική.
Σε όλους εσάς που θα συμμετάσχετε, εύχομαι να ζήσετε μια μοναδική μουσική εμπειρία. Φέτος και πάλι η Ακαδημία θα δώσει την μοναδική ευκαιρία στους σπουδαστές της να συμπράξουν και με Ορχήστρα, κάτι που ονειρεύεται κάθε νέος σολίστας.
Χαίρομαι που ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας καθιερώθηκε ως θεσμός στο μαγευτικό νησί του Πόρου.

 

IMGP0478

 

Δήμαρχος Πόρου: “Βιώστε το μοναδικό μίγμα συναισθημάτων που ο ήχος του πιάνου και το φυσικό τοπίο θα συνθέσουν για τις μέρες αυτές”

“Το νησί του Πόρου έχει για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την 9η Διεθνή Ακαδημία Πιάνου και το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2017. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διεθνές μουσικό γεγονός που έχει συνδεθεί επί σειρά ετών με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πόρου, το οποίο και φέτος η Δημοτική Αρχή στηρίζει ένθερμα και με κάθε τρόπο.

Η φυσική ομορφιά του νησιού και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του συγκροτούν ένα μαγευτικό περιβάλλον τόσο για τους καλλιτέχνες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας όσο και για τους θεατές των παραστάσεων. Όσοι αγκαλιάσουν το γεγονός θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέους και ταλαντούχους σπουδαστές από όλο τον κόσμο από τις 21 έως τις 31 Αυγούστου, με εξαιρετικές παραστάσεις όπως την βραδιά με την Ορχήστρα και υποψηφίους της Ακαδημίας σε 1,2 και 3 πιάνα στις 26 Αυγούστου και το καθιερωμένο ρεσιτάλ στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκεται το Ιερό του Ποσειδώνα.

Εύχομαι ολόψυχα οι εκπαιδευτές, οι σπουδαστές, οι επισκέπτες και οι θεατές να απολαύσουν το Φεστιβάλ και να βιώσουν το μοναδικό μίγμα συναισθημάτων που ο ήχος του πιάνου και το φυσικό τοπίο θα συνθέσουν για τις μέρες αυτές”.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ- ΠΟΡΟΣ 2017

• Η τελετή έναρξης θα γίνει στο κτίριο Συγγρού την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 20.00΄.

Θα ακολουθήσει σύντομο Ρεσιτάλ Πιάνου.

• Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 22α Αυγούστου και θα τελειώσουν την 31η Αυγούστου 2017. Θα γίνουν στις αίθουσες του νεοκλασσικού κτιρίου Συγγρού και στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι.

* Στις 23,24 28 και 30 Αυγούστου θα γίνουν ατομικά ρεσιτάλ από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας στις 20.00΄στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και στις 21.45΄ στη Αίθουσα “Νεφέλη” του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort.

* Tην Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στον Πόρο, από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας, γεγονός που προσελκύει μεγάλο και ενδιαφερόμενο ακροατήριο.

• Και τη φετινή χρονιά έχει προσκληθεί η Ορχήστρα “ Sinfonietta” της Αθήνας για να συμπράξει με επίλεκτους σπουδαστές της Ακαδημίας το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού.
Οι επιλεγμένοι νεαροί σολίστες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οδηγίες/συμβουλές από το μαέστρο σχετικές με το κοντσέρτο που θα παίξουν και τη σχέση σολίστα και ορχήστρας στις 23 και 24 Αυγούστου.
• Η ακρόαση για την επιλογή των συμμετεχόντων σολίστ θα γίνει στις 22 Αυγούστου, στις 20.00΄στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με εξεταστική επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές της Ακαδημίας και το μαέστρο της Ορχήστρας.
Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου στις 21.45, στον ίδιο χώρο, από λιλιπούτειους πιανίστες της Ακαδημίας.

* Στις 27 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Συγγρού θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.
* Στις 30 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού στις 20.00’, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ακαδημίας με ένα δεύτερο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.

πιανο2

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΠΟΡΟΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.