Κυριάρχησαν τα σκουπίδια στον απολογισμό του Δήμου Αίγινας

DSC_0045

Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκ του Νόμου ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον ετήσιο απολογισμό της διοίκησης, την Κυριακή 3/9, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Η Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ομαδικά πυρά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και -μπροστά στο οξύ πρόβλημα της καθαριότητας και τις επιπτώσεις του-  επιχείρησε να αποσείσει από πάνω της το βάρος της ευθύνης. Εντυπωσιακό είναι πως ούτε ένας από τη συμπολίτευση δεν αναφέρθηκε στον πρόσφατα αποπεμφθέντα Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής κ. Κώστα Γεννίτσαρη, ο οποίος και απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν και οι έντονοι διαξιφισμοί.

DSC_0031

Επιγραμματικά οι ομιλίες:

Δήμαρχος: Δε με έβαλε ο Γκορμπατσόφ

Καταγγελτικός απέναντι στη διοίκηση Κουκούλη, στην οποία χρέωσε ακόμα και καθυστερήσεις «στο θέμα του υποθαλάσσιου» και ιδιαίτερα ένθερμος υποστηρικτής της νυν Περιφερειάρχου κυρίας Δούρου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης στην ομιλία του. Αναφερόμενος μάλιστα στην Περιφερειάρχη, της αναγνώρισε ότι «δεσμεύτηκε γενναιόδωρα και με το ποσόν των 32,5 εκατομμυρίων ευρώ αυτό το έργο ζωής (σ.σ. ο υποθαλάσσιος αγωγός) θα γίνει πραγματικότητα για το νησί μας. Όποια άλλη σκέψη γίνει, αναφέρομαι σε πρόσωπο που είναι τιμή να είναι στην Περιφέρεια Αττικής, διότι η συνεργασία της με το νησί μας είναι τέτοια που δεν επιδέχεται μικροκομματικές σκοπιμότητες». Ο Δήμαρχος για να τονίσει τη σπουδαιότητα της Περιφέρειας, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις είπε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι το οικονομικό στομάχι των Δήμων, για αυτούς που δεν γνωρίζουν».

Δήμαρχος-Δ.-Μούρτζης

Δήμαρχος-Δ.-Μούρτζης

Ο κ. Δ. Μούρτζης, που δεν έπαψε να εκθειάζει τους άξιους συνεργάτες του, αναφέρθηκε μόλις στο τέλος της ομιλίας του στο οξύ πρόβλημα καθαριότητας της Αίγινας, μιλώντας για «στημένο παιχνίδι» και προκάλεσε οιονδήποτε να του κάνει μήνυση: «Μη με αναγκάσουν και μιλήσω ονομαστικά» είπε. Απέδωσε την κακή εικόνα του νησιού σε αυτούς που δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας: «Κανένας δεν βγήκε να πει για αυτούς τους κακούς που βγάζουν τα ογκώδη. Έριχναν ανεξέλεγκτα και κανείς δε μίλαγε. Αυτό θα σταματήσει. Του χρόνου τέτοιο καιρό θα δείτε ότι η κατάσταση θα είναι σε έλεγχο» τόνισε ο Δήμαρχος, που άφησε στη διακριτική ευχέρεια των συνεργατών του να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες.

Κατά τα λοιπά ο κ. Δ. Μούρτζης αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στο πρόβλημα είσπραξης των λογαριασμών ύδρευσης, στον διαδικτυακό εκσυγχρονισμό του Δήμου, στη λειτουργία και βελτίωση του ΚΕΠ και στη δημιουργία του Κέντρου Νεότητας, το οποίο «θα εξυπηρετήσει όλες τις τάξεις, όλους τους φορείς, από άνεργους έως εργαζόμενους», στην προοπτική αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου. Μίλησε επίσης για μελέτη που έχει γίνει από την Περιφέρεια «για τη διαδικασία αποτύπωσης του υφιστάμενου δικτύου πόσιμου νερού», για το έργο αντιστήριξης στις Καμάρες, για την πλατεία του ΟΤΕ, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τεχνική Υπηρεσία λόγω υποστελέχωσης, για τον παιδικό σταθμό, για το βρεφονηπιακό σταθμό στον Κοντό. «Ο Ρυμοτομικός και Χωροταξικός σχεδιασμός είναι έργο ζωής» είπε ο κ Δ. Μούρτζης, που συμπλήρωσε: «Είναι ένα έργο που πήρε κι αυτό το ταξίδι του Οδυσσέα, τώρα έχει φτάσει σε ένα λιμάνι. Εμείς κάναμε μεγάλες έρευνες να το βρούμε».

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το παράπονό του προς εκείνους που μίλησαν για ευτελισμό της Αίγινας, λόγω των σκουπιδιών: «Η τέλεια ξεφτίλα ήμουν εγώ, χωρίς να ντρέπονται… Ο Δήμαρχος ήταν η τέλεια ξεφτίλα; Θαρρείς κι εμένα με έβαλε ο Γκορμπατσόφ. Δεν με ψήφισε ο κόσμος!».

Νίκος Πτερούδης (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης): Επειδή δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα στοιχειώδη καταφεύγουμε στο λαϊκισμό

«Όταν νταλίκες και απορριμματοφόρα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, όταν τα απορριμματοφόρα είναι χαλασμένα, όταν μαζεύουμε σκουπίδια με γιούριες και θέλουμε να τα μεταφέρουμε με το 1ο καράβι της γραμμής, όταν δεν μαζεύουμε καθόλου σκουπίδια, μας φταίνε οι άλλοι;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, σε μια ομιλία αφιερωμένη «στα μη πεπραγμένα της διοίκησης». Ο κ. Πτερούδης μίλησε για την κατάργηση της ανακύκλωσης και την κακή κατάσταση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Ν. Πτερούδης

Ν. Πτερούδης

«Επειδή δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα στοιχειώδη καταφεύγουμε στο λαϊκισμό. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο να κατηγορούμε συνεχώς επισκέπτες και παραθεριστές» είπε ο κ. Πτερούδης, που προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή, αν θεωρεί ανεπιθύμητους τους επισκέπτες, «να εκδώσει διαβατήριο με σήμα τη χελώνα της Αίγινας και να απαιτήσει βίζα εισόδου, για να έχει και κάποιο όφελος ο Δήμος»

«Στο τέλος του καλοκαιριού ζήσαμε και την εκπαραθύρωση του κ. Γενίτσαρη, σαν να ήταν αυτός ο μοναδικός υπαίτιος για τη δυσλειτουργία του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος, έδειξε να ξεχνάει ότι ως επικεφαλής είναι ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο. Αν κάτι πήγαινε στραβά γιατί το άφησε να γιγαντώσει;» τόνισε ο πρώην Αντιδήμαρχος.

Μιλώντας για την ύδρευση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εμφανή καθυστέρηση των χερσαίων, διακοπές νερού από έλλειψη προγραμματισμού και αλλεπάλληλες ζημιές στο εσωτερικό δίκτυο.

Αναφερόμενος δε στον υποθαλάσσιο αγωγό είπε: «Ο κ. Δ. Μούρτζης δεν έκανε τίποτε, διότι –ευτυχώς- δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι», καθώς -όπως υποστήριξε- «όλα τα προαπαιτούμενα στάδια του έργου ήταν ήδη ολοκληρωμένα . Ή μάλλον επί των ημερών του έγινε η αλλαγή της χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ σε ίδιους πόρους της Περιφέρειας και –το σημαντικότερο- η αλλαγή των υπογραφόντων: αντί Σγουρός Δούρου και αντί Σακκιώτης Μούρτζης. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της μικροπολιτικής, τότε τι άλλο είναι;» κατέληξε.

Τέλος αναφερόμενος στην αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό τόνισε πως «η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ χάθηκε από αδράνεια του κ. Μούρτζη» κι αναρωτήθηκε για την τύχη του έργου.

Φίλιππος Τζίτζης (επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης): Λαϊκισμός απελπισίας

Ιδιαίτερα δριμεία κριτική άσκησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φ. Τζίτζης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Δήμαρχο ως τον «καλύτερο τροχονόμο συμφερόντων όλων των εποχών στην Αίγινα», μίλησε για «ιδιοκτησιακή αντίληψη» της διοίκησης, που ασκείται από «μια κλειστή παρέα» με στόχο της τα ρουσφέτια και τα προσωπικά παιχνίδια κι έκανε λόγο «για λαϊκισμό απελπισίας».

Φ. Τζίτζης

Φ. Τζίτζης

«Αντί να καθαρίζουν την Αίγινα κάνουν ένα ατελείωτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ο ένας με τον άλλο» είπε ο κ. Τζίτζης, που μίλησε επίσης για «ατελείωτο αστυνομικό δελτίο για δημόσια πρόσωπα», πρακτική που ταιριάζει σε «συμμορίες». Χαρακτήρισε την Αίγινα ως «πρώτη πρωτεύουσα της βρωμιάς», που θα μπορούσε να διοργανώσει το «πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ σκουπιδιών στην Ελλάδα».

Αναφέρθηκε στην απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία στηρίζεται στην αντιπολίτευση, καθώς «καλύπτει τα κενά» «θυμωμένων» ή «τσαντισμένων» δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που απουσιάζουν. Αναφέρθηκε επίσης σε χαρακτηρισμούς, όπως «αρχιψεύταρε» ή «συμμορία Ντάλτον», που εκστομίζονται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μίλησε για «μια ωραία ατμόσφαιρα».

Ο κ. Τζίτζης ασχολήθηκε ακόμα με το γήπεδο, επισήμανε πως έχει σημάνει «ώρα μηδέν» για τον αθλητισμό, αναφέρθηκε στην κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, στη μη είσπραξη τελών διαφήμισης, στην κακιά εικόνα των παραλιών Αύρα και Κολώνα και μίλησε για συγκάλυψη του «εγκλήματος του αιώνα», όπως είχαν χαρακτηρισθεί από την κυρία Καίτη Στάθη -Σαλπέα κάποια κενά στην ΚΕΔΑ.

Αντώνης Ντελής (επικεφαλής παράταξης «Αίγινα Κοινωνία Πολιτών»): Κρείττον το σιγάν του λαλείν

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του με αυτό αρχαίο ρητό, ο συντομότερος όλων των αρχηγών προέκρινε τη σιωπή, ζητώντας «κατ’ αρχάς συγγνώμη από τους πολίτες και κατόπιν από τους επισκέπτες». Μίλησε για την αλήθεια της συνυπευθυνότητας και ευχήθηκε «να μας γίνει οριστικό μάθημα η φετινή κατάσταση».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Α. Ντελής

Τόνισε την επικινδυνότητα της λεωφόρου Κυψέλης και απευθυνόμενος στους παριστάμενους πολίτες είπε: «Μακάρι οι δικές σας προτάσεις να πέσουν σε αυτιά που θα τις ακούσουν».

Η ώρα των Αντιδημάρχων

Βαγγέλης Δέδες (αντιδήμαρχος Οικονομικών): Προσπαθήσαμε να νοικοκυρέψουμε

Συσχετίζοντας την οικονομική κρίση με την αδυναμία των πολιτών να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο, μίλησε για τους διακανονισμούς που έκανε ο Δήμος για τη διευθέτηση οφειλών του σε ΕΣΔΝΑ, ΔΟΥ, ΙΚΑ, φρεατοϊδιοκτήτες, ΕΥΔΑΠ, Marfin. Επίσης αναφέρθηκε στον περιορισμό αναλώσιμων και καυσίμων, στην εξόφληση των καραβιών και ανακοίνωσε ότι η παρούσα διοίκηση δεν έχει πάρει κανένα δάνειο.

Β. Δέδες

Β. Δέδες

Στη συνέχεια ενημέρωσε για το δικαίωμα ρύθμισης έως και 100 δόσεων, που παρέχεται σε οφειλέτες του Δήμου, προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Αντώνης Μούρτζης (αντιδήμαρχος Ύδρευσης): Αιχμή του δόρατος το Χωροταξικό

Στην υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνηση των εργαζομένων στην ύδρευση, αναφέρθηκε κατ’ αρχήν ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης. Χαρακτήρισε «Αιχμή του δόρατος το Χωροταξικό»  και δήλωσε πως, λόγω της ναυτικής τραγωδίας στη Λαούσα και την ακινητοποίηση της υδροφόρας, υπήρχε μείωση των ποσοτήτων νερού ΕΥΔΑΠ για τρεις ημέρες, ενώ προβλήματα στην υδροδότηση του Βαθέος προέκυψαν εξ αιτίας ζημιάς στη γεώτρηση Κάτσα.

Α. Μούρτζης

Α. Μούρτζης

Αγής Μαρμαρινός (αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής): Προγραμματικές δηλώσεις

Δικαιολογημένα, ο μόλις τριών ημερών Αντιδήμαρχος, δεν μπορούσε να «απολογηθεί» για το έργο του προκατόχου του. Όμως παρουσίασε τους στόχους του για απογραφή της υφιστάμενης κατάστασης και για εφαρμογή τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Α. Μαρμαρινός

Α. Μαρμαρινός

Ως «αιχμή του δόρατος» και μονόδρομο για την επίλυση των προβλημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αίγινας , ο κ. Μαρμαρινός, παρουσίασε την τροποποίηση του Χωροταξικού Σχεδιασμού, μια και ο υφιστάμενος χρονολογείται από το 1896.

Οι Πρόεδροι

Γιώργος Σκαλτσιώτης (Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου) : Να προστατευθεί το λιμάνι της Αίγινας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου σε σχέση με την έκβαση μικρών ή και «φαραωνικών» έργων, όπως αυτό του τουριστικού καταφυγίου της Σουβάλας.

Ο κ. Σκαλτσιώτης αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και επαφών του με στόχο την επιτάχυνση διαδικασιών. Επίσης μίλησε για την αναγκαιότητα «προστασίας του λιμανιού της Αίγινας από τον γαρμπή και τον πουνέντη, εξ αιτίας των οποίων όλοι ταλαιπωρούμεθα».

Γ. Σκαλτσιώτης

Γ. Σκαλτσιώτης

Μιλώντας για την προσέλκυση της κρουαζιέρας, σε μια εποχή όπου κάποιοι «εναγωνίως ψάχνουν για μη κορεσμένους προορισμούς», είπε ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς «το λιμάνι της Αίγινας δεν έχει επισήμως χαρακτηρισθεί ως τουριστικό» και αναφέρθηκε στην ανάθεση σε εταιρεία «εκπόνησης σχεδίου για ασφάλεια λιμένα».

Τέλος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η κατασκευή του ελικοδρομίου.

Γιάννης Ζορμπάς (πρώην πρόεδρος ΚΕΔΑ): Να δώσει ο Δήμος στην ΚΕΔΑ ό,τι της χρωστάει

Τα 35 χιλιάδες ευρώ, το ποσόν που υπολείπεται από το αρχικά ορισθέν μετοχικό κεφάλαιο της ΚΕΔΑ, αρκούν για να μην παρουσιάζει παθητικό είπε ο πρώην Πρόεδρός της κ. Γ. Ζορμπάς, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του προφίλ και των σκοπών της Επιχείρησης, αναφέρθηκε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΚΕΔΑ  και ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν στην επιτυχία τους.

Γ. Ζορμπάς

Γ. Ζορμπάς

Η ώρα των Δημοτικών Συμβούλων (της παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Νεκτάριος Λεούσης: Ζητείστε συγγνώμη

Για μια «άνευ προηγουμένου κατάσταση» έκανε λόγο ο κ. Λεούσης, που αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στην άρνηση της διοίκησης να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση. Για «παρεούλες», «προσωπικά συμφέροντα», «απραξία σε όλους τους τομείς» είπε επίσης ο ομιλητής, που συμπλήρωσε: «Αυτό που κάνετε είναι να καλύπτει ο ένας την ανομία του άλλου» και κατέληξε ότι κάποιοι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.

Ν. Λεούσης

Ν. Λεούσης

Ο κ. Λεούσης μίλησε για ανεφάρμοστες αποφάσεις του Δ.Σ. και για «εξαργύρωση σταυρών» ακόμα και με σκέπασμα φρεάτιου ομβρίων. Και κατέληξε: «Ζητείστε συγγνώμη. Θέλει δύναμη να παραδεχτείς τα λάθη σου και στοιχηματίζω ότι δεν την έχετε».

Γιάννης Παπαδόπουλος: Σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε πού να θάψουμε τους νεκρούς μας

«Ζούμε μάλλον στην Ζυρίχη» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, στη συνέχεια δε συνεχάρη τον κ. Α. Μαρμαρινό, που εντός 2 ημερών εντόπισε τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό: «Σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε πού να θάψουμε τους νεκρούς μας» ελλείψει ΓΠΣ είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην ανάπλαση της παραλίας τόνισε πως «σε 2,5 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να ξηλώσουμε ούτε ένα πανό» και μίλησε για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κοινόχρηστος χώρος υγιεινής του παλιού δημαρχείου.

Γ. Παπαδόπουλος

Γ. Παπαδόπουλος

Κυριάκος Τρίμης: Όλοι είμαστε με σκυμμένο κεφάλι

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Τρίμης στηλίτευσε τα περί μη ανταπόκρισης των υπαλλήλων του Δήμου στην εντολή του Δημάρχου.

Κ. Τρίμης

Κ. Τρίμης

 

«Όλοι οι πολίτες αυτού του νησιού είναι με σκυμμένο το κεφάλι» είπε ο κ. Τρίμης αναφερόμενος στην κατάσταση με τα διάσπαρτα σκουπίδια, χαρακτήρισε δε τον νέο Αντιδήμαρχο «από μηχανής θεό». Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά σημαντικών παραλείψεων της διοίκησης  και σε μη εφαρμογή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιώργος Τσατήρης: Δεν πιστεύω τον ισχυρισμό ότι δεν ανταποκρίθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου

«Ελάχιστα κατάλαβα, πλην των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των νομικών προσώπων» είπε ο ομιλητής, που δήλωσε στη συνέχεια: «Δεν πιστεύω τον ισχυρισμό ότι δεν ανταποκρίθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου». Ο κ. Τσατήρης αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης συλλογικών διαδικασιών, στη στενή συνεργασία που πρέπει να διέπει τις σχέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. με τη διοίκηση, στην απαραίτητη αξιολόγηση της σοβαρότητας των θεμάτων του Δ.Σ. , καθώς και στο φαινόμενο της συνεχούς και αυξημένης θέσης του κατεπείγοντος θέματος στο Δ.Σ.

Γ. Τσατήρης

Γ. Τσατήρης

Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης

Καίτη Στάθη Σαλπέα (γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος ΚΕΔΑ)

Ως εντεταλμένη σύμβουλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών και Πρόεδρος της Α/Βαθμιας εκπαίδευσης , η νυν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 9ης Γιορτής Φιστικιού, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τις ενέργειες βελτίωσης των τομέων ευθύνης της και κάλεσε όλους να παρευρεθούν στη φετινή γιορτή της Αίγινας.

Κ Σαλπέα

Κ Σαλπέα

Νίκος Οικονόμου (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου): Ντροπή δεν είναι να κάνεις λάθη αλλά να τα επαναλαμβάνεις.

«Υπόσχομαι να είμαι τυπικός, ώστε από του χρόνου ο απολογισμός να γίνει τον Ιούνιο και ο φάκελός του να είναι πλήρης», είπε στο ξεκίνημά του ο κ. Ν. Οικονόμου, «απολογούμενος» κατ’ αρχήν ως Πρόεδρος του Δ.Σ. «Ντροπή δεν είναι να κάνεις λάθη αλλά να τα επαναλαμβάνεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ενημέρωσε ως Πρόεδρος  της Β/Βάθμιας Επιτροπής Παιδείας για τις επισκέψεις μαθητών στο δάσος, τη βράβευση των επιτυχόντων, τη λειτουργία θερινού σχολείου, τη συνεργασία με το Α ΤΕΙ Αθήνας, τη διοργάνωση ημερίδας κυκλοφοριακής αγωγής με τον Ιαβέρη.

Ν. Οικονόμου

Ν. Οικονόμου

Τέλος ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, αναφέρθηκε –εκτός των άλλων- στην επιτυχημένη συμμετοχή στη PHILOXENIA 2016

Μετά τις μακροσκελείς τοποθετήσεις των αιρετών ήλθε και η ώρα των πολιτών, ο αριθμός των οποίων όμως είχε ελαττωθεί σημαντικά, μετά από 4 ώρες συνεδρίασης.

Έτσι, από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο οι κ.κ. Λαγονίκας: «Απολογισμός χωρίς ισολογισμό δεν γίνεται, γιατί δεν συντάσσονται ισολογισμοί, με τι υποχρεώσεις παρελήφθη ο Δήμος – ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, ποιο είναι το πιστωτικό υπόλοιπο του Δήμου από επιστροφή ΦΠΑ εκατομμυρίων, που παρεγράφη το 2013; Να ζητηθούν ευθύνες από διοικητικούς υπαλλήλους». Στεργιούλας: Δεν υπάρχει συμπολίτευση ή αντιπολίτευση στην καθαριότητα. Τι κάνει η αστυνομία για την επιβολή προστίμων; Πόσο οι Αλβανοί συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί για την ανακύκλωση: Κρίμα το νησί να είναι δέσμιο ενός μυστακοφόρου επιχειρηματία. Ν. Παπαϊωάννου: «Γιατί δεν έκανε πρόταση σύγκλισης Δ.Σ. ο κ. Πτερούδης στην αιχμή της κρίσης;» Γ.Πέππας: «Ήρθαμε να ακούσουμε μια συγγνώμη και ακούσαμε τι θα κάνουμε. Γίναμε μάρτυρες του διασυρμού του νησιού».

DSC_0027

Ο  κατάλογος έκλεισε με την απαγγελία του επίκαιρου δίστιχου από τους «Μοιραίους» του Κ. Βάρναλη από τον  κ. Στέλιο Κοττάκη: Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα / προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Ο επίλογος από τον Δήμαρχο: Είμαστε ήρωες

Μιλώντας για «ηρωικούς συμπολίτες» και αναφερόμενος στην ανιδιοτελή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτέθηκε στη διοίκηση Κουκούλη για την ανυπαρξία ισολογισμών και μίλησε για το ίδιο ή και χειρότερο χάλι στην εποχή τους.

Τέλος, ευχαρίστησε τους «δυσαρεστημένους και μη» συνεργάτες του. «Είμαστε ήρωες και περίμενα να αξιολογηθεί ο αγώνας μας» είπε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης και κατέληξε: «Τη λέξη ντροπή την επιστρέφω σε αυτούς που την είπαν εδώ».

Μαριλένα Γιαννούλη

Φωτό: Νέλλη Πετροπούλου

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.