Το πρόγραμμα του 5ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών Πόρου

13240678_635993689898526_1778139385630249265_n

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 5ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών που θα φιλοξενηθεί στον Πόρο από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου.

Το Σαλόνι ξεκινάει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με την άφιξη των υπέροχων σκαριών στο νησί. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση, ενώ το βράδυ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με “Νησιώτικο Γλέντι” από τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου είναι η δεύτερη μέρα που το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει τα παραδοσιακά σκάφη, ενώ το βράδυ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η μουσική βραδιά “Παραδοσιακή Μεσόγειος” με το συγκρότημα Σπύρου Μπόλιου.
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τα πανέμορφα σκαριά θα αποχαιρετίσουν τον Πόρου με τον διάπλου στο κανάλι του Πόρου.
Παράλληλα με το Σαλόνι θα πραγματοποιούνται 4 εκθέσεις:
Τα “Θραύσματα” της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη στη Citronne
Οι “Γλάυκες” της Αφροδίτης Λίτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
“Αιγαιοπελαγιτικά Καΐκια” παιδική ζωγραφική στον χώρο του Σαλονιού
“Αναζητώντας τον Πόρο” έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο του Δημαρχείου.

προγραμμα σκαφών
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και ο Δήμος Πόρου συνδιοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών, που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια συνεχόμενων διοργανώσεων.
Τα παραδοσιακά σκάφη θα δέσουν στο γραφικό λιμάνι του Πόρου και θα είναι στην διάθεση του κοινού ώστε να τα θαυμάσει ή να τα επισκεφτεί από κοντά και να δει τις ομορφιές τους.
Ο διαχρονικός στόχος της διοργάνωσης εκτός των άλλων είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και της Πολιτείας ώστε να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής που είναι συνώνυμη με την ιστορία της Πατρίδας μας
Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος της προσπάθειας του Συνδέσμου να σταματήσει την καταστροφή των παραδοσιακών σκαφών.

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΠΟΡΟΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.