Ελπίδες και ενστάσεις για τα έργα στην Αίγινα, διευκρινήσεις Χατζηπέρου στο Δημ. Συμβούλιο

DSC_0103

Η καθυστέρηση απόφασης του Δ.Σ. Αίγινας για το έργο στη γέφυρα της Σκοτεινής, έφερε τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο στην αίθουσα του Μεριστού ,την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου παρακολούθησε το  μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Η έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Αίγινας-Πέρδικας στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής, αφού συζητήθηκε ψηφίστηκε ομόφωνα και απ’ ότι είπε ο κ. Π. Χατζηπέρος το έργο θα ξεκινήσει άμεσα,  καθώς περίμενε από τον Ιανουάριο αυτή την απόφαση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε και απάντησε θετικά στα περισσότερα προημερησίας θέματα.  Ανάμεσα τους ήταν:  η ασφαλτόστρωση των οδών, γιατί γίνεται σε κομμάτια και όχι συνεχόμενα, ποιος είναι υπεύθυνος για το έργο και αν ελέγχεται . Η μόλυνση  από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου εάν έχει επηρεάσει την Αίγινα, αν υπάρχουν μετρήσεις και αν θα ανακοινωθούν. Το πλωτό ασθενοφόρο που έχει γίνει κοινωνικό θέμα και δεν το φέρνουμε στο Δ.Σ. ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες. Που βρίσκεται ο αγωγός, αν υπάρχει σχέδιο για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση και πρόβλεψη για ράμπες ΑΜΕΑ σε κάποια παραλία.

 

DSC_0099 (2)

 

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μεσαγρού στο κτίριο της κοινότητας.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης ως εισηγητής του θέματος και μετά ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μεσαγρού Μ. Λεούσης, εστίασαν στην αναγκαιότητα  ύπαρξης Α.Τ. στην περιοχή, αιτιολογώντας με στοιχεία τη θέση τους.

Από την αντιπολίτευση, μόνο ο κ. Αντ. Ντελής συμφώνησε από την αρχή για την στέγαση στη κοινότητα, ενώ  οι υπόλοιποι είχαν ενστάσεις. Όλοι συμφώνησαν  στη  λειτουργία Α.Τ. στον Μεσαγρό αλλά ρωτούσαν ποιες είναι κι αν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες στέγασης, ώστε να μην ψηφίσουν κάτι παράνομο.

Εκτός από τις συζητήσεις περί νομιμότητας και προδιαγραφών στέγασης,  οι  κ.κ. Φ. Τζίτζης και Νεκτ. Λεούσης αναφέρθηκαν –σε αντιδιαστολή- στο Αγκίστρι,  όπου, με 300 κατοίκους, διαθέτει για ενοίκιο του Α.Τ. 1.525€.

Από την συζήτηση φάνηκε ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας ή «πιάστηκαν αδιάβαστοι» ή ηθελημένα προσπέρασαν τις νόμιμες διαδικασίες της στέγασης.  Αλλά στα μισά της συζήτησης, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αστυνομικό τμήμα, όπως ανέφερε το θέμα, αλλά για 8ωρη σκοπιά. Και πρόσθεσε πως,  η συμφωνία του με τον Ταξίαρχο ήταν να στεγάσει ο δήμος την σκοπιά και τα χρήματα του ενοικίου για ΑΤ Μεσαγρού να προστεθούν στο ενοίκιο του ΑΤ Αίγινας για να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο. Κι εδώ βρήκε τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους αντίθετους, να μη θέλουν να υποβαθμιστεί το Α.Τ. Μεσαγρού σε σκοπιά, εφόσον δεν έχει καταργηθεί και πρέπει, ως οφείλει το υπουργείο, να επαναλειτουργήσει.

Τελικά ο κ. Γ. Τσατήρης, διαμόρφωσε την πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση και ψηφίστηκε ομόφωνα:  Να διενεργηθούν  πρώτα οι δημοπρασίες μίσθωσης, όπως λέει ο νόμος και μόνο αν αποβούν άκαρπες να παραχωρήσουμε το κτίριο της κοινότητας.

Ομόφωνα ψηφίστηκε και η εισφορά χρηματικού ποσού στο Καταφύγιο Προστασίας Ζώων Αίγινας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα.  Στο θέμα τοποθετήθηκε διευκρινιστικά  η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας κ. Χατζίνα. Ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε πως υπάρχουν επιδοτήσεις για τους δήμους για να αποκτήσουν δικούς τους χώρους, να προσλάβουν κτηνίατρους κλπ.

Η έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αίγινας έτους 2018, πήγε τελευταίο θέμα, το παρουσίασε ο κ. Αγής Μαρμαρινός, συζητήθηκε αρκετά και πέρασε με πλειοψηφία.

 

DSC_0087 (2)

 

Ένα καλό ευχολόγιο την χαρακτήρισε ο κ. Ν. Πτερούδης με αναζητήσεις επιχορηγήσεων και επαναλήψεις παλαιότερων ετών. Ο κ. Φ. Τζίτζης ζήτησε βελτίωση της καθημερινότητας, δεν την έχουμε δει τρία χρόνια  και εντόπισε στο πρόγραμμα απουσία αθλητικών χώρων. Ο κ. Αντ. Ντελής πρότεινε παιδική χαρά στην Αύρα με χρήματα του δήμου και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για τις επισκευές και τη συντήρηση των σχολείων, αλλά και για το μέλλον των νεκροταφείων. Προτάσεις επί του θέματος κατέθεσαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως και ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Το θέμα έκλεισε με φωνές ο δήμαρχος επειδή ο κ. Ν. Πτερούδης και η παράταξή του, δεν ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα:  Ένας αρνητισμός, δεν ακούω απολύτως τίποτα και συγκρίνω την δική μου εποχή με την δική τους. Δεν κάνατε ούτε ένα έργο.

Η ώρα ήταν 12.00, ο εκνευρισμός του δημάρχου και η 6ωρη κούραση έφεραν γέλια, η συνεδρίαση έληξε και τα υπόλοιπα θέματα έμειναν για την επόμενη συνεδρίαση.

DSC_0078

 

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.