Συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη για το Σαν Τζόρτζι

22222029_10155526029066265_3742965246754587960_n

Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ύδρας, ζήτησε από τον Υπουργό να κάνει αποδεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σύμφωνα με την οποία η Νησίδα Άγιος Γεώργιος ανήκει στον Δήμο Ύδρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Α΄Πειραιά του Σύριζα κ. Ελένη Σταματάκη και κ. Γεωργία Γεννιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράππας, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου κ. Γεωργία Μαραγκού και η Νομική Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Όλγα Σαββίδου.

Την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Ύδρας έχουν ήδη επίσης εκφράσει και οι Βουλευτές Α΄Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων στηρίζοντας το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας για άμεση αποδοχή της γνωμοδότησης από τον Υπουργό, δήλωσε ότι η δικαιοσύνη αποκατέστησε το ηθικό, νόμιμο και δίκαιο αίτημα του ιστορικού νησιού της Ύδρας και των Υδραίων.
Η Ύδρα είναι ένα υπερπροστατευόμενο νησί από κάθε άποψη – καλώς είναι – πλην όμως, το γεγονός αυτό (αρχαιολογία, πολεοδομία, δασαρχείο κλπ) επιφέρει σοβαρές οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις για τους κατοίκους. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της νησίδας του Αγ. Γεωργίου ως αιολικού πάρκου, θα αμβλύνουν κατά κάποιο τρόπο το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης για τους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.