Ο µύθος του τοπίου στο Μόναχο

22382188_976483649158848_7484814322112910966_o

Φτερά για το Μόναχο ανοίγουν τα έργα του Νεκτάριου Κοντοβράκη, του Αιγινήτη ζωγράφου που µαθήτευσε από τα παιδικά του χρόνια δίπλα στον Νίκο Νικολάου, στον Γιάννη Μόραλη και στον Χρήστο Καπράλο, ζώντας δίπλα τους ανεπανάληπτες σκηνές από την καθηµερινότητά τους στην Αίγινα.

Η δουλειά του Νεκτάριου θα εκτεθεί από τις 2 Νοεµβρίου έως τις 2 ∆εκεµβρίου 2017 στον χώρο Τέχνης «Kulturzentrum Mohr – Villa Freimann» της βαυαρικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για έργα της περιόδου 2013-2017, υπό τον τίτλο: «Ο µύθος του τοπίου».

Τα έργα, τα οποία –όπως λέει ο ίδιος– αποτελούν µια ενότητα, προδίδουν την αγωνία του καλλιτέχνη να αφηγηθεί έναν µύθο, ορατό από τον ίδιο. «Μέσα από αδιάκοπη σπουδή και επεξεργασία των ερεθισµάτων, προσπάθησα να προσεγγίσω µε υποκειµενική διάθεση το ποθητό αποτέλεσµα» προσθέτει, καθώς ετοιµάζεται για ένα ακόµη µεγάλο βήµα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του αναζήτησης. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νεκτάριος Κοντοβράκης εκθέτει δουλειά του ενώπιον των φιλότεχνων του Μονάχου.

Είχε πάρει το «βάπτισµα» πριν από 22 χρόνια, µε ατοµική του έκθεση, που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχής. Στη λυπτοθήκη του Μονάχου άλλωστε στεγάζονται επί 200 και πλέον χρόνια τα αγάλµατα που φυγαδεύτηκαν από τον Ναό της Αφαίας, γνωστά ως «Αιγινήτες». Και µόνο η καταγωγή του Αιγινήτη ζωγράφου, από το προσφιλές στους Βαυαρούς νησί του Σαρωνικού, δεν µπορεί παρά να αποτελεί λόγο για να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυµάσουν τα έργα του.

Σ.Α.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.