7ο Spetses Mini Marathon: Μεράκι, κέφι, χιλιάδες συµµετοχές…

f4

Υπέροχη γιορτή και το «7ο Spetses mini Marathon», δηµιουργική η παρουσία των εκατοντάδων εθελοντών του νησιού, αλλά και των δεκάδων επωνύµων του αθλητισµού.

Της Έτας Βασιλείου

Mια υπέροχη γιορτή του αθλητισµού για όλους ήταν και φέτος το πρωτοποριακό «Spetses Mini Marathon», που φιλοξενήθηκε για η χρονιά, στις 6-8 Οκτωβρίου, στο αφοπλιστικά γοητευτικό, ιστορικό νησί των Σπετσών. Το ηλιόλουστο καταγάλανο µπογάζι του Αργοσαρωνικού µε τις δαντελωτές ακτές, ο πανέµορφος παραδοσιακός οικισµός του νησιού, µε τα επιβλητικά αρχοντικά των καπεταναίων και τα εµβληµατικά του κτίρια, τα δροµάκια και οι πλατείες µε τα περίφηµα βοτσαλωτά αριστουργήµατα τέχνης ήταν το ιδανικό σκηνικό.

Έναρξη του µαραθώνιου 25 χλµ. – γύρου του νησιού.

Έναρξη του µαραθώνιου 25 χλµ. – γύρου του νησιού.

Με το µεράκι και το κέφι των διοργανωτών, των ανθρώπων του ∆ήµου και των εθελοντών, πέτυχαν µια πρωτοφανή «µέθεξη» σε µια «αθλητική παράσταση», µε χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες. Με σύνθηµα «Νίκη είναι η Συµµετοχή», για τρεις ηµέρες το νησί δονήθηκε από τα ρυθµικά πατήµατα των χιλιάδων που συµµετείχαν στα δροµικά αγωνίσµατα, από τα ατέλειωτα χειροκροτήµατα σε όλες τις διαδροµές και στις παραλίες, όπου τερµάτιζαν όσοι διέσχιζαν κολυµπώντας το µπογάζι. Από τα γέλια και τις χαρές των εκατοντάδων µικρών παιδιών, των µαθητών και των ανθρώπων κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν στις Σπέτσες, ταξιδεύοντας από 0 διαφορετικές χώρες.

 Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Χαρατάσος, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Παναγιώτης Φασούλας, Χρήστος Μποφίλιος

Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Χαρατάσος, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Παναγιώτης Φασούλας, Χρήστος Μποφίλιος

Ήταν µια ρεαλιστική εικόνα των δώρων και των αξιών του αθλητισµού, που αναδείχθηκαν και προσφέρθηκαν απλόχερα από την Οργανωτική Επιτροπή, τον ∆ήµο και τον ΕΟΤ, καθώς και από την πληθώρα των χορηγών, που συνέβαλαν καθοριστικά. Αυτό το µήνυµα εξέπεµψαν µε την παρουσία τους και οι παγκοσµίου φήµης πρωταθλητές και αθλητές, που προσελκύει παραδοσιακά το «Spetses ini Marathon». Πρωταγωνιστές στις εκδηλώσεις θαυµασµού και αγάπης του κόσµου ήταν ο συγκλονιστικός νεαρός Παγκόσµιος Πρωταθλητής µας Νίκος Παπαγγελής, που κολύµπησε .000 µέτρα, και οι εξαιρετικοί αθλητές του Συλλόγου ΑµεΑ «Ιωνάς».

 Οι πρώτοι κολυµβητές φτάνουν στην ακτή. 3. Έτοιµοι να διασχίσουν το µπογάζι.

Οι πρώτοι κολυµβητές φτάνουν στην ακτή. 3. Έτοιµοι να διασχίσουν το µπογάζι.

Παρόµοιες εκδηλώσεις προκάλεσε η συµµετοχή των Ολυµπιονικών Σπύρου Γιαννιώτη και Παναγιώτη Μάντη, των Γιάννη ∆ρυµωνάκου, ∆ηµήτρη Κουλούρη, Στέφανου ∆ηµητριάδη, Νόρας ∆ράκου, Χρήστου Χαρατάσου και Τζέλης Σκαρλάτου, του κορυφαίου Μαραθωνοδρόµου µας Χριστόφορου Μουρούση, των Κώστα κελαούζου, Αναστασίας Καρακατσάνη και Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου, του Γιώργου ∆ιαλεκτού, µε πολλές διακρίσεις στο ορεινό τρέξιµο, των καταξιωµένων Μαραθωνοδρόµων ιώργου Σίκαλου και ∆ηµήτρη Κορολόγου, και των νεαρών πρωταθλητριών Ιστιοπλοΐας Μαρίας Μπόζη και Ραφαηλίνας Κλωναρίδου. Το «παρών» έδωσε και ο πρωταθλητής µπασκετµπολίστας µας Παναγιώτης Φασούλας, που µίλησε µαζί µε τον Χρήστο Καρατάσο σε µικρούς αθλητές.

Αθλητισµός για όλους!

Αθλητισµός για όλους!

Ξεχωριστή και καθοριστική ήταν η συµβολή της οµάδας των 60 εθελοντών –Σπετσιωτισσών και Σπετσιωτών–, που αποτελούν την «καρδιά» της διοργάνωσης, µε την πανταχού παρουσία τους και την αµέριστη, πολύτιµη βοήθεια που προσφέρουν. Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, η δρ Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισηµαίνοντας: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές µας το γεγονός ότι το Setses Mini Marathon έχει δηµιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική και αθλητική οικονοµία, µε αφίξεις ακόµη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είµαστε διπλά περήφανοι τόσο λόγω της δηµιουργίας του νέου, καινοτόµου µας application, όσο και λόγω της κίνησης Bring a Tree (Φέρε ένα δέντρο) για την αναδάσωση του αγαπηµένου µας νησιού. Ευχόµαστε να σας δούµε όλους και του χρόνου!».

Κεφάτη παρέα αθλητών.

Κεφάτη παρέα αθλητών.

Ο δήµαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Είµαστε περήφανοι που το νησί µας έχει ταυτιστεί µε κάτι τόσο µεγάλο, όπως το Setses Mini Marathon! Κάναµε τα πάντα για να µείνουν µε τις καλύτερες εντυπώσεις όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήµερο στις Σπέτσες, και τους περιµένουµε όλους του χρόνου, για να ανταποδώσουµε µε τη φιλοξενία µας την τιµή που µας κάνουν µε τη συµµετοχή τους».

 Έτοιµοι να διασχίσουν το µπογάζι.

Έτοιµοι να διασχίσουν το µπογάζι.

Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αυτός έχει κατακτήσει 2 βραβεία για την προσφορά του στον Τουρισµό, στον Αθλητισµό και στην Οικονοµία, καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσµίου κύρους Euroean Business Awards. Φέτος η Οργανωτική Επιτροπή έστειλε κάλεσµα «Bring a tree» προς όλους τους συµµετέχοντες και επισκέπτες, µε στόχο να συµβάλει στην αναδάσωση των πληγεισών, από την πυρκαγιά του καλοκαιριού, περιοχών των Σπετσών.

Οι αθλητές της όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP).

Οι αθλητές της όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP).

Επίσης, στη φετινή διοργάνωση αξιοποιήθηκε η προηγµένη τεχνολογία µε το Sρetses Mini Marathon App, την καινοτόµο εφαρµογή, που διατέθηκε δωρεάν στους συµµετέχοντες και στους επισκέπτες από τον µεγάλο Χορηγό του Αγώνα, τη Wind Hellas. o a έδινε τη δυνατότητα να παρακολουθείς απευθείας τους αγωνιζόµενους και να ενηµερώνεσαι για τις διαδροµές, το πρόγραµµα και τα νέα της διοργάνωσης. Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν και πάλι το εµβληµατικό «Poseidonion Grand Hotel», ενώ εξαιρετική ήταν η αρωγή του περίφηµου Μουσείου Μπουµπουλίνας, του Εµπορικού Συλλόγου Σπετσών, του Ναυτικού Οµίλου Σπετσών και του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών µε τα γευστικότατα «Σπετσιώτικα Κεράσµατα», σε συνεργασία µε τη Χρυσή Ζύµη, καθώς και η καθιερωµένη πια βραδιά «Melissa Pasta Night». Χορηγοί του «Spetses Μini Marathon 2017» ήταν επίσης οι: DHL, HERBALIFE NUTRITION, INERWEEN, BIC και BIC Sport, ARLA PROTEIN, Biotherm, Holmes Place, GARMIN, Under Arour, Electronics Ηellas, τα ελληνικά ζυµαρικά Melissa και η Χρυσή Ζύµη. Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥPΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, οι: POWEGRADE, Coca-Cola, Α. Ισµαήλος Α.Ε., Metlife, Technohull, DOLE, το ΕPPΙΚΟΣ ΝΤΙΝΑΝ Hospital Center και η Lifeguard Hellas, καθώς και οι κινηµατογράφοι ODEON, που προέβαλαν το διαφηµιστικό σποτ του SM. H Hellenic Seaways πρόσφερε έκπτωση 10% σε όσους συµµετέχοντες ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς.

 Οι νικητές των 25 χλµ.

Οι νικητές των 25 χλµ.

Τα αποτελέσµατα

Στην κολύµβηση των 3.000 µ. νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Λάµπρος Γκουντούµης και στις γυναίκες η Κατερίνα Γκιώνη (Oµάδα Interwetten), ενώ στον αγώνα των 5.000 µ., πραγµατοποιώντας εξαιρετική εµφάνιση, 1ος στους άνδρες τερµάτισε ο Νίκος Σηµαντήρας (Oµάδα Interwetten) και 1η στις γυναίκες η Κατερίνα Θωµαδάκη. Ταυτόχρονα, στα 10Κ τρέξιµο πρώτοι τερµάτισαν οι Κώστας κελαούζος (WIN Runnin Τeam) και Παγώνα Σακελλάρη (Holmes Place Team), στις αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στα 5Κ τρέξιµο οι Παναγιώτης ∆ηµόπουλος (Οµάδα της #smartismailos) και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (WIN Running Team), ενώ στα 25Κ νικητές αναδείχθηκαν οι Χριστόφορος Μερούσης (#TeamGarminGreece) και Jossy Van den Boogaard. Αντίστοιχα, από τις εταιρικές οµάδες που συµµετείχαν στη φετινή διοργάνωση, την 1η θέση κατέλαβε η οµάδα της Ηolmes Place, τη 2η η Α.Ο. Κάλλιστος και την 3η η CB Swiming Team.

Περισσότερες πληροφορίες: Spetsesmarathon.com

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΣΠΕΤΣΕΣ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.