Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας: Τα 25 θέματα ήταν πολλά…

DSC_0272

Με ελάχιστες απουσίες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Αίγινας της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017 που περιείχε 25 θέματα και διήρκεσε από τις 17.30 έως κοντά τα μεσάνυχτα.

“Καλή θητεία” ευχήθηκαν όλοι στον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. Αίγινας κ. Στέλιο Θεριανό, που αν και η θητεία του ορίζεται έως το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής, πολλοί ήταν εκείνοι που στην ευχή τους συμπλήρωσαν ¨για όσο”.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου Δ.Σ. και η διαγραφή του Ν. Οικονόμου ζητήθηκε αρκετά από την αντιπολίτευση, η οποία απουσίαζε τότε, εκτός από τον κ. Λαμπαδάριο που έσωσε την απαρτία. Στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν πάλι παρών, χωρίς να τοποθετηθεί σε κάποιο θέμα και απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξής του, κ. Φ. Τζίτζης.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης για την καθαίρεση, όπως είπε, του Ν. Οικονόμου: “Δεν κατάλαβε πως κάποια πράγματα έχουν και κάποια όρια και όταν είσαι θεσμικός δεν πρέπει να τα υπερβαίνεις, ούτε καν να τα ακουμπάς” Για τους “συκοφάντες, ότι όλα έγιναν κατά παράβαση του νόμου“,  διάβασε απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που διαπιστώνει την νομιμότητα της απόφασης του Δ.Σ. για την εκλογή προέδρου και πρόσθεσε “όποιος θέλει ας την προσβάλει“.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Αίγινα Κίνηση Ευθύνης” δήλωσαν πως θα ψηφίσουν παρών και στις τρεις αντικαταστάσεις του Ν. Οικονόμου, όπως και έκαναν. “Είναι θέμα της πλειοψηφίας, δεν μας αφορά“, είπαν. Όλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν διαβάστηκε η επιστολή τους προς το Σώμα που αιτιολογούσαν την αποχή τους και γι αυτό ο κ. Γ. Πούντος την διάβασε στη χθεσινή συνεδρίαση. Όλοι επίσης, ζήτησαν τους λόγους αποπομπής του Ν. Οικονόμου. Για το τυπικό της διαδικασίας ο κ. Γ. Τσατήρης ανέφερε ότι δεν έπρεπε να συγκαλέσει το Δ.Σ. ο πλειοψηφήσας  δημοτικός σύμβουλος, εφόσον υπήρχε πρόεδρος και αντιπρόεδρος.  “Πολιτικά ήταν λάθος η διαδικασία“.
Ν. Λεούσης: “Να μας πείτε τους λόγους της διαγραφής, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, οφείλετε διαφάνεια“. Το ίδιο και ο κ. Ν. Πούντος: “Απαιτούμε να γίνουν γνωστές οι αιτίες“.
Ο κ. Γ. Παπαδόπουλος: αναφέρθηκε στην αιτιολογία “κακές παρέες” που έδωσε ο δήμαρχος για την διαγραφή του προέδρου και τόνισε: “κ. δήμαρχε, σας κάνω έκκληση, σταματήστε αυτό τον διχαστικό, εχθρικό λόγο απέναντι σε όσους δεν είναι Μουρτζικοί“.

Ο κ. Αντώνης Ντελής από την παράταξη “Αίγινα Κοινωνία Πολιτών” δήλωσε ότι θα είναι απών και στις 3 αντικαταστάσεις. “Είναι ενδοπαραταξιακό σας θέμα, αλλά η διαδικασία εκλογής έπρεπε να έχει γίνει από τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και όχι από τον πλειοψηφήσα σύμβουλο“.

Στις απαντήσεις του ο Δήμαρχος κ. Μούρτζης μίλησε για λιθοβολισμό από την αντιπολίτευση. Για την επιστολή της παράταξης που δεν αναγνώστηκε, απάντησε ότι ήρθε αργά και δεν την πήρε στα χέρια του. Επιτέθηκε στον κ. Παπαδόπουλο ότι του έχει φερθεί φιλικά ενώ εκείνος “πετάει ρουκέτες”, στον κ. Ν. Λεούση γιατί δεν του είπε ένα “ευχαριστώ” που του έκλεισε τις λακκούβες έξω από το σπίτι του και κατέληξε: “λέτε ότι θέλετε να λέτε“, “εγώ κάνω έργα που οκτώ χρόνια δεν έγιναν“.

DSC_0274

Μετά τις 3 ψηφοφορίες, με 13 ναι και 5 παρών, πρόεδρος ΚΕΔΑ ορίστηκε η κ. Καίτη Σαλπέα και πρόεδρος των δύο επιτροπών ο κ. Β. Δέδες.

Αρκετά συζητήθηκε και η εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου στην οδό Π.Ηρειώτη που παλαιότερα προοριζόταν για στέγαση του ΕΦΚΑ. Ο κ. Γ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε πως δεν έχουμε οικοδομική άδεια για εργασίες που έγιναν στο κτίριο, άρα ψηφίζουμε εκμίσθωση αυθαιρέτου. Η πρόταση διαμορφώθηκε ως προς την αποκατάσταση της νομιμότητας του κτιρίου ώστε να μπορέσει να είναι ορθή η εκμίσθωσή του.

Για το θέμα ίδρυσης πλωτών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, στην αίθουσα παρευρέθηκε ο κ. Χιώτης από τους Αλιείς Αίγινας ο οποίος με επιστολή κατέθεσε τις αντιρρήσεις του, προβάλλοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση και συμφώνησε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας σε εκείνους “που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς“.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν:

Ο κ. Π. Μαρμαρινός ενημέρωσε το σώμα ότι ετοιμάζονται φάκελοι για το Πράσινο Ταμείο που έχει καταληκτική ημερομηνία 15/12/’17. Για την καθαριότητα, ότι η αποκομιδή γίνεται με 2 απορριμματοφόρα, θα επισκευασθούν 2 εντός του 2017 και έχουν ζητηθεί 2 οχήματα από τον Δήμο Ν. Ιωνίας. Για το 2018 έχει ως άμεση προτεραιότητα να επισκευάσει τα 25 οχήματα του δήμου, καθαριότητας, ύδρευσης και οδοποιίας. Ενημέρωσε επίσης για τις κινήσεις του και την πορεία του Χωροταξικού που βρίσκεται στην Β’ φάση.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνδεθούν η βόρειες περιοχές με την νέα δεξαμενή στο Λεόντι. Κάτι που το δηλώνει για πολλοστή φορά, ότι θα γίνει σε μια εβδομάδα, ιδιαίτερα στην κοινότητα Μεσαγρού,  αλλά η εβδομάδα έχει ξεπεράσει τον ένα χρόνο.

Ένα σημαντικό θέμα για την διευκόλυνση των πολιτών έθιξε ο κ. Γ. Ζορμπάς, για την έλλειψη POS από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου. Εκτός από τις ουρές στα ταμεία του δήμου, αποτελεί ταλαιπωρία για τους πολίτες, να φαίνονται ανεξόφλητοι για μήνες λογαριασμοί τους που έχουν εξοφληθεί μέσω κατάθεσης σε τράπεζα.

Στις 22.30 περίπου είχαν αποχωρήσει αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος προσπαθούσε να τους κρατήσει, αλλά τα 25 θέματα μάλλον ήταν πολλά και κούρασαν.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.