Στη Βουλή οι μαθητές της Ύδρας – Ρώτησαν για τις ελλείψεις καθηγητών

295172a46e67c0b91ccb4cc4b70def39_XL

Eπίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου οι μαθητές του Λυκείου Ύδρας στη Βουλή των Ελλήνων συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Λυκείου Μαρία Μαρσέλου.

Στη Βουλή οι μαθητές είχαν εποικοδομητική συνάντηση με τη Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη, όπου της εξέθεσαν το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης καθηγητών στο Λύκειο, μετά από δύο μήνες έναρξης των μαθημάτων και την επιτακτική ανάγκη της άμεσης επίλυσης αυτού.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο ειδικά για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου που καλύπτονται ουσιαστικά μόνο από φροντιστηριακή εκπαίδευση ελλείψει καθηγητών της κατεύθυνσής τους.
Η Βουλευτής Ελένη Σταματάκη έδωσε από την πλευρά της υπόσχεση μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα να έχει διευθετηθεί.

Για την έλλειψη των καθηγητών απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επισημαίνοντας αναλυτικά τις ελλείψεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο, εκφράζοντας την αγωνία γονέων και παιδιών και την αίσθηση ότι είναι πλέον μαθητές β΄ κατηγορίας σε σχέση με τους μαθητές των αστικών κέντρων.
Ζήτησε δε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού, ώστε να επιλυθεί το θέμα και να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και να επέλθει η κοινωνική ισότητα που πρέπει να διέπει τις ευνομούμενες κοινωνίες.

Πηγή: Φωνή της Ύδρας

Βρίσκονται: ΕνημέρωσηΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.