Με πίστη και λατρεία στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας

DSC_0283

Πέμπτη 9  Νοεμβρίου 2017, η Αίγινα εορτάζει τον Άγιό της.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, έχει μεταφερθεί με λατρευτική πομπή από τον Καθολικό Ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Τελείται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο να συρρέουν στον ναό.

Το πάρκινγκ γεμάτο και η γύρω περιοχή πλημμυρισμένη αυτοκίνητα και δεκάδες πούλμαν. Μεγάλη η αστυνομική δύναμη μέσα κι έξω από τον ναό και για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η Ιερά Εικόνα και η Τιμία Κάρα εξέρχονται από τον ναό για την κάθοδό τους στην πόλη της Αίγινας με αυτοκινητοπομπή, όπου θα ακολουθήσει η λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της πόλης. Το αδιαχώρητο γίνεται στην έξοδό τους, από τους πιστούς που προσπαθούν να τα αγγίξουν ή έστω να αγγίξουν τα ράσα των ιερέων.

 

δ (16) δ (11) δ (19) δ (20) δ (14) δ (10) δ (12) δ (17) δ (18) δ (15) δ (9) δ (13) δ (8) δ (7)DSC_0296δ (6) δ (4) δ (5) δ (3)δ (21)

 

Πολύς κόσμος και στο μοναστήρι που έζησε ο Άγιος Νεκτάριος, την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, για να προσκυνήσουν τον τάφο του, την εικόνα του και να επισκεφτούν το δωμάτιό του.

 

δ (23)δ (22)

 

 

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.