Εκτιμήσεις για την Α’ την Β’ Πειραιά και τα Νησιά – Φαβορί η Φώφη Γεννηματά

ekloges

Με το ζήτημα της συμμετοχής να θεωρείται από όλους τους υποψηφίους το «κλειδί» της διαδικασίας, χιλιάδες πολίτες που αυτοτοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς, εκείνο τον χώρο δηλαδή που προσδιορίζεται γεωγραφικά ως κεντροαριστερά, προσέρχονται στις κάλπες κατ΄αρχήν για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του χώρου και στη συνέχεια για την ομογενοποίησή του σε ένα νέο και ενιαίο πολιτικό φορέα.

Τα επιτελεία των εννέα υποψηφίων συμφωνούν ότι καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών έχει η Φώφη Γεννηματά. Μεταξύ δε των τριών που φάνηκε να μάχονται για την δεύτερη θέση, έδειξε τις τελευταίες μέρες να έχει προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογες είναι και οι προβλέψεις για την Α΄και τη Β΄Πειραιά, αλλά και τα νησιά, όπου επίσης θα στηθούν κάλπες. Συγκεκριμμένα, κανείς δεν αμφισβητεί το προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά στη Β’ Πειραιά και το μόνο ερώτημα για τη συγκεκριμμένη περιοχή είναι η διαφορά που θα έχει από τον δεύτερο. Ενώ τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης (που άλλωστε ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια της Β’ Πειραιά το 2015), όσο και ο Γιώργος Καμίνης (έχει τη στήριξη τοπικών στελεχών της πρώην ΔΗΜΑΡ) φαίνεται να συγκρατούν ικανές δυνάμεις. Το ερώτημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι αν το «κύμα» υπέρ της Φώφης Γεννηματά θα αφήσει – και σε ποιο βαθμό – αριθμό ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να τον στηρίξουν.

Στα Νησιά του Σαρωνικού και ιδίως στην Σαλαμίνα, την Αίγινα και τα Κύθηρα, όπου βρίσκονται τα μεγάλα μεγέθη ψηφοφόρων, επίσης φαίνεται ότι διατηρεί άνετο προβάδισμα η Φώφη Γεννηματά. Η δραστηριοποίηση όμως γνωστών τοπικών στελεχών υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη πιθανολογείται ότι ενισχύει την υποψηφιότητά του έναντι του Δημάρχου Αθηναίων και του επικεφαλής του Ποταμιού.

Τέλος, στον Δήμο Πειραιά, αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη. Πολλά γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν ανοιχτά την Φώφη Γεννηματά, ενώ ομοίως πολλά στελέχη του ίδου κόμματος στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα, ο νεαρότερος των υποψηφίων έχει καταφέρει να συγκροτήσει στην πόλη ένα δίκτυο συμμαχιών που στηρίζεται σε νέους ψηφοφόρους, αλλά επίσης το υποστηρίζουν και γνωστά στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ. Εδώ, ο μεν Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται να έχει χάσει τα ερείσματά του, αφού οι δυο πρώτοι του ψηφοδελτίου του στις εκλογές του 2015 έχουν αποχωρήσει από το Ποτάμι και προσανατολίζονται προς τη Νέα Δημοκρατία. Ο δε Γιώργος Καμίνης, παρά τη στήριξη της Μαρίας Ρεπούση, πραγματοποίησε μια απογοητευτική εμφάνιση, που δεν του αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, όπου καθοριστικό στοιχείο θα έιναι η διαφορά που θα έχει ο όποιος δεύτερος από την αναμφισβήτητα πρώτη Φώφη Γεννηματά.

portnet.gr

 

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΠΕΙΡΑΙΑΣΠΟΡΟΣΣΑΛΑΜΙΝΑΣΠΕΤΣΕΣΤΡΟΙΖΗΝΑΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.