Η Ύδρα γιόρτασε τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Κωνσταντίνου

05ae28592704ec4523f3f668751fa5ce_XL

Με μια φωτεινή μέρα, ηλιόλουστη, γιορτάστηκε στην Ύδρα με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η μνήμη του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ μαζί με τον Ιερό κλήρο του νησιού και τους προσκεκλημένους επισκόπους, Σεβ. Μητροπολίτη Ευρυτανίας κ.κ. Γεώργιο, Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, ετέλεσαν Όρθρο και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή της Ι. εικόνας και των αγίων λειψάνων, η οποία κατέληξε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο λιμάνι του νησιού.
O Βουλευτής Πειραιά και Νήσων, της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Αρχηγός της μειοψηφίας Τάκης Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, αρχές και φορείς του τόπου, οι σπουδαστές της ΑΕΝ που κρατούσαν την ιερή εικόνα, οι μαθητές των σχολείων, ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας, ήταν παρόντες στον μεγάλο εορτασμό.

ΥΔΡΑ 14111
Μέρα αργίας για την Ύδρα και πλήθος πιστών ανηφόρισε με ευλάβεια στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, για να γιορτάσει τον Πολιούχο Άγιό μας.
Να θυμίσουμε ότι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς το πρωί ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες στη Φωνή της Ύδρας

Βρίσκονται: ΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.