Δυναμική συμμετοχή επαγγελματιών από τον Αργοσαρωνικό στις εκλογές του Ε.Ε.Π. – Δείτε όλα τα ονόματα

kalpi-ekloges

Κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου.

Τρεις συνδυασμοί θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ οι λίστες των υποψηφίων έχουν επισήμως αναρτηθεί. Οι εκλογές του Ε.Ε.Π. παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νησιά, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα από τους νησιώτες υποψηφίους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SM, οι υποψήφιοι από τα νησιά της Αττικής, προσπαθούν να αναδείξουν την κρισιμότητα της συμμετοχής επαγγελματιών από τον Αργοσαρωνικό στο νέο Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. και παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Όλοι οι νησιώτες υποψήφιοι, θεωρούν πως η συμμετοχή των νησιωτών επαγγελματιών με την ψήφο τους είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή τους, στα κέντρα των αποφάσεων.

Εν τω μεταξύ, πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΕΕΠ να στηθούν μόνο δύο κάλπες, μία για τα εγγεγραμμένα μέλη του Πειραιά και των νησιών και μία για τα μέλη της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ταμειακώς εντάξει μέλη του Επιμελητηρίου που θα συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017 και κατοικούν σε νησιά ή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να ψηφίσουν.

Με κοινή επιστολή που απέστειλαν στην Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου, Σπετσών και Γαλατά, ζητούν την τοποθέτηση κάλπης στην περιοχή του Γαλατά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη του Πόρου και της ευρύτερης Τροιζηνίας, αλλά και τα μέλη από την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Οι Σύλλογοι αναφέρουν πως λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα μέλη που ευρίσκονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, έχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες να προσέλθουν στον Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά το γεγονός ότι τηρούν στο ακέραιο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Επιμελητήριο.

Μάλιστα οι Σύλλογοι δηλώνουν πως εάν υπάρχει οικονομικό ζήτημα για την μετάβαση και αμοιβή δικαστικού αντιπροσώπου και εφορευτικής επιτροπής, είναι διατεθειμένοι να καλύψουν μέσω των σωματείων τους πλήρως το κόστος αυτό.

Οι νησιώτες υποψήφιοι στις εκλογές του Ε.Ε.Π. 

Το ψηφοδέλτιο με τους περισσότερους υποψήφιους από τον Σαρωνικό είναι εκείνο του Γιάννη Βουτσινά με 19 νησιώτες επαγγελματίες, ενώ στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μαρουλιδάκη συμμετέχουν 10 υποψήφιοι από τον Αργοσαρωνικό και τα Κύθηρα. Τέλος, το ψηφοδέλτιο του Λεωνίδα Μίχα έχει μόλις έναν υποψήφιο από την Σαλαμίνα.

Αναλυτικότερα, οι Υποψήφιοι της Παράταξης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ για το Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Γιάννη Βουτσινά, που προέρχονται από τον Αργοσαρωνικό είναι οι ακόλουθοι:

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1. Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος – Πόρος

2. Δαλακούρας Αντώνιος – Αγκίστρι

3. Μπήτρος Σωτήριος – Αίγινα

4. Ορλάνδος Ιάσων – Σπέτσες

5. Παντελάρου Αλεξάνδρα – Αίγινα

6. Συξέρης Δημήτρης – Πόρος

7. Τσιρίκος Νικόλαος – Αίγινα

8. Χατζηγιάννης Παναγιώτης – Κύθηρα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

1. Ρούσσου Αναστασία – Σπέτσες

2. Γρηγοράκης Θεόδωρος – Κύθηρα

3. Βοιδίλας Κωνσταντίνος – Σαλαμίνα

4. Κόκορη Καλλιόπη. – Ύδρα

5. Κουνέλης Παντελεήμων – Πόρος

6. Λάμπρου Ανάργυρος – Μέθανα

7. Πρωτοψάλτης Μιχαήλ – Κύθηρα

8. Πάλλης Κωνσταντίνος – Αίγινα

9. Ραπαντζίκου Ορσία – Σαλαμίνα

10. Πάνου Ιωάννης – Αγκίστρι

11. Χαλκιαδάκη Ευσταθία – Αίγινα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον συνδυασμό του Βουτσινά συμμετέχουν 3 Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων του Αργοσαρωνικού: Σαλαμίνας, Πόρου και Σπετσών.

Οι Υποψήφιοι της Παράταξης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Κώστα Μαρουλιδάκη, που προέρχονται από τον Αργοσαρωνικό:

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

1. Αντωνίου Αντώνιος – Αίγινα

2. Ζορμπαλά Κορίνα – Αίγινα

3. Κουκάκης Ευάγγελος – Κύθηρα

4. Καπερτνάνιος Κωνσταντίνος – Σαλαμίνα

5. Πανάρετος Δημήτριος – Κύθηρα

6. Παπαδόπουλος Λάμπρος – Σαλαμίνα

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1.Αποστόλου Παναγιώτης – Αίγινα

2.Ζόγκος Γεώργιος – Σαλαμίνα

3.Πανου Μιχαήλ – Αίγινα/Αγκίστρι

4.Φαρδέλλος Σπύρος – Σπέτσες

Οι Υποψήφιοι της Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ για το Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Λεωνίδα Μίχα, που προέρχονται από τον Αργοσαρωνικό:

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1. Ντουράκης Αντώνιος – Σαλαμίνα

Βρίσκονται: ΑΓΚΙΣΤΡΙΕνημέρωσηΠΕΙΡΑΙΑΣΠΟΡΟΣΣΑΛΑΜΙΝΑΣΠΕΤΣΕΣΤΡΟΙΖΗΝΑΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.