Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

43be8e2425b6aedd80273ccd371cf347_XL
Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, υπογράφηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», τόνισε με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, από τους αρμόδιους υπουργούς. Το ΠΔ «οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», υπογράμμισε στην ίδια ανάρτηση ο Τσίπρας.

Το σχέδιο ΠΔ υπέγραψαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση Α. Φλαμπουράρης, στο προς έγκριση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχέδιο, αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

Χαρακτηρίζει το ΠΔ ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και καταλήγει πως «ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Το σχέδιο του ΠΔ εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Βρίσκονται: ΑττικήΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.