Κάνουμε Χριστούγεννα στα νησιά!

f6

Μπορεί τα νησιά του Σαρωνικού να μην φημίζονται για τις διακοπές Χριστουγέννων, αλλά πλέον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους παραδοσιακούς… χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Τα τελευταία χρόνια, τα νησιά φορούν τα γιορτινά τους και με σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δήμοι, φορείς και επιχειρήσεις, καταφέρνουν να “ζεστάνουν” τις παγωμένες μέρες, να φωτίσουν τις γιορτινές νύχτες και να χαρίσουν το χαμόγελο στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους, αλλά κυρίως στα παιδιά.

Κάνουμε Χριστούγεννα στα νησιά…

f9

ΑΙΓΙΝΑ

Στο πνεύµα των Χριστουγέννων η φωτισµένη όψη της παραλίας της Αίγινας, µε το λιµάνι, την παραλία, µα περισσότερο τις επιχειρήσεις να λάµπουν… ξορκίζοντας τα σκοτάδια, ενώ το νησί είναι έτοιµο να υποδεχτεί το µήνυµα της Γέννησης και τον καινούργιο χρόνο, με Γιορτινά ρεβεγιόν µε ζωντανή µουσική και αγαπηµένους dj.

15665949_10210379563197746_345447204744640959_n

ΠΟΡΟΣ

Για τρίτη συνεχή χρονιά η «Γειτονιά των Xριστουγέννων» που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, ανοίγει τις πύλες της στην πλατεία Καραµάνου και στο στενό της ∆ηµοτικής Αγοράς, µεταφέροντας τη µαγεία των Χριστουγέννων στο γραφικό νησί του Σαρωνικού. Συναυλίες, χορός, καρουζέλ, παιδικές εκδηλώσεις, παρασκευή κουραµπιέδων, κεράσµατα, µπαζάρ και άλλες εκπλήξεις περιµένουν καθηµερινά µικρούς και µεγάλους, από τις 20 ∆εκεµβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018, στα Χριστούγεννα βγαλµένα από τα παιδικά όνειρα στον Πόρο.

f1

ΥΔΡΑ

Μπορεί ο τουριστικός παλµός στην Ύδρα να µην έχει πια την ίδια ένταση και όλα να κυλούν πιο µοναχικά και ήρεµα, αλλά οι πολίτες προσπαθούν να δώσουν εορταστικό χρώµα και φως στις στιγµές τους. Στόλισαν σπίτια και βιτρίνες µαγαζιών, τις βεράντες και τα δεντράκια τους στις αυλές, και άναψαν τα τζάκια τους, δίνοντας µε τη σειρά τους, µαζί µε τον στολισµό του δήµου, χριστουγεννιάτικη ατµόσφαιρα στο νησί. Στην παραλία του νησιού οι τρεις µεγάλοι άγγελοι στόλισαν τη µία πλευρά του πέταλου, στο σηµείο του ηρώου του Παύλου Κουντουριώτη χαρίζουν Γιορτινές στιγµές στην Ύδρα.

f2

ΣΠΕΤΣΕΣ

Σε ένα νησί-ονειρικό παιδότοπο, γιορτινό για τους µαθητές, για µικρούς και µεγάλους, γεµάτο µουσικές, χαρές και αγκαλιές αλληλεγγύης µετατρέπονται οι Σπέτσες τις χριστουγεννιάτικες µέρες. Τα στολισµένα κακια και οι βάρκες εύχονται «Χρόνια Πολλά», το εµβληµατικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» σε καθηλώνει µε την οµορφιά του και το άγαλµα της Μπουµπουλίνας στην παραθαλάσσια πλατεία φωτίζεται διαφορετικά αυτές τις νύχτες με τις Σπέτσες στα γιορτινά τους.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωσηΠΟΡΟΣΣΠΕΤΣΕΣΥΔΡΑ

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.