Άρωµα Αίγινας στο Μόναχο!

f1

Μεγάλη έκθεση του Αιγινήτη ζωγράφου, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, κέρδισε τις καρδιές και τον θαυµασµό Ελλήνων και Γερµανών φίλων της Αίγινας.

Της Σίλας Αλεξίου

Mε µεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας η έκθεση ζωγραφικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη µε έργα της περιόδου 2013-2017, υπό τον τίτλο «Ο µύθος του τοπίου». Xορηγός της έκθεσης ήταν η φιλότεχνη Christa Fassbender, λάτρης της Αίγινας και της τέχνης του Νεκτάριου, η οποία µε την προσωπικότητά της συνέβαλε στην επιτυχία του εγχειρήµατος και στην προσέλευση του κόσµου. Παρούσα στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 2 Νοεµβρίου 2017, ήταν και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Γιούλη Κωνσταντινοπούλου, ενώ το εικαστικό γεγονός προλόγισε ο Γερµανός φιλέλληνας Dr. Ing. Hermann Kienast, αρχιτέκτονας αρχαιολογικών χώρων, ο οποίος έχει εργαστεί επί 30 χρόνια στη χώρα µας. Την έκθεση, που διήρκεσε έναν µήνα (έως τις 2 ∆εκεµβρίου), επισκέφθηκαν κυρίως Γερµανοί, κάποιοι από τους οποίους διατηρούν σπίτια στην Αίγινα, αλλά και Eλληνες, φίλοι του ζωγράφου, που ταξίδεψαν στο Μόναχο, για να παρευρεθούν στο γεγονός.

f2

Τα έργα του Νεκτάριου Κοντοβράκη φιλοξενήθηκαν στον χώρο Τέχνης «Kulturzentrum Mohr – Villa Freimann» της βαυαρικής πρωτεύουσας, έναν χώρο κατάλληλο για έργα µεγάλων διαστάσεων, όπως εν προκειµένω. τσι, το κοινό είχε τη δυνατότητα να τα θαυµάσει και να αξιολογήσει το βάθος τους. Η αναγνώριση της δουλειάς του και στο εξωτερικό προκάλεσε –όπως είναι φυσικό– µεγάλη ικανοποίηση στον καλλιτέχνη, δικαιώνοντας το ρίσκο που πήρε. «Ο µύθος του τοπίου» αποτελείται από µια ενότητα έργων, που –όπως λέει στο SM ο ζωγράφος– προδίδουν την αγωνία του καλλιτέχνη να αφηγηθεί έναν µύθο, ορατό από τον ίδιο. «Μέσα από την αδιάκοπη σπουδή και την επεξεργασία των ερεθισµάτων προσπάθησα να προσεγγίσω µε υποκειµενική διάθεση το ποθητό αποτέλεσµα» προσθέτει.

f3

Σηµειώνεται ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκθέτει ο Νεκτάριος Κοντοβράκης δουλειά του ενώπιον των φιλότεχνων του Μονάχου. Η πρώτη ατοµική του έκθεση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας πραγµατοποιήθηκε µε εξίσου µεγάλη επιτυχία πριν από χρόνια, ενώ σύντοµα θα εκθέσει τα γλυπτά του σε µεγάλη γκαλερί του Μονάχου, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτή την πτυχή του έργου του Αιγινήτη καλλιτέχνη. Ας µην ξεχνάµε άλλωστε ότι η Αίγινα είναι πολύ δηµοφιλής στους κατοίκους του Μονάχου, καθώς στη Γλυπτοθήκη της πόλης στεγάζονται επί 00 και πλέον χρόνια τα αγάλµατα που φυγαδεύτηκαν από τον Ναό της Αφαίας, γνωστά ως Αιγινήτες.

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.