“Ένας άγγελος στα κεραμίδια” στο “Εν πλώ”

δ

Την 7η χριστουγεννιάτικη ιστορία του, ¨Ένας άγγελος στα κεραμίδια” παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μπήτρος.

Στην γεμάτη αίθουσα του καφέ Εν πλω, στην παραλία της Αίγινας, για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου και η φιλόλογος κ. Προνόη Θεολογίδου, δυο κυρίες που γνωρίζουν καλά τον συγγραφέα και συνεργάζονται μαζί του στα έντυπα Saronic Magazine και Αιγιναία. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ελευθέριος Κουμασίδης και χάρισε κλασικές μελωδίες στο πιάνο, στο άνοιγμα και το κλείσιμο της παρουσίασης.

Η κ Σίλα Αλεξίου μέσα από ένα βιογραφικό παρουσίασε τον συγγραφέα θεολόγο – εκπαιδευτικό, όπως ανέφερε, με τα πολλά ταλέντα συνυφασμένα όλα με τον πολιτισμό, δοσμένα πάντα με ήθος αλλά και χιούμορ. Για το νέο του βιβλίο ανάμεσα σε πολλά είπε:

“Ένα διήγημα που ήρθε για να ζεστάνει τις καρδιές μας. Με την αμεσότητα της γραφής του, μεταφέρει στον αναγνώστη το μήνυμα του ανθρωπιστικού έργου των σωστών κληρικών, την προσφορά χωρίς διακρίσεις”.

DSC_0259

Η κ. Προνόη Θεολογίδου ξεδίπλωσε στο κοινό την υπόθεση και τους χαρακτήρες του βιβλίου, διαβάζοντας αποσπάσματα με ρυθμό και χρώμα που συγκίνησε.

“Μια χριστουγεννιάτικη νουβέλα με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Προκαλεί τις προσωπικές μας ευαισθησίες, το θρησκευτικό μας συναίσθημα και τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα. Στρέφει την προσοχή μας σε ένα τεράστιο διαχρονικό θέμα, το προσφυγικό”.

δ (3)

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γ. Μπήτρου, σε ένα τόπο που διψάει για πολιτιστικές εκδηλώσεις τις μέρες των εορτών, χάρισε την πνευματική επικοινωνία σε φίλους και γνωστούς, που κατέκλυσαν την αίθουσα, αντάλλαξαν ευχές και συνεχάρησαν τον συγγραφέα.

δ (5) δκδ (6) δ (4) δ (7)δ (2)

Βρίσκονται: ΑΙΓΙΝΑΕνημέρωση

Tags:

About the Author:

RSSComments (0)

Trackback URL

Comments are closed.